Hjem Nyheter Inspirert av Daytona: Ford GT Heritage Edition

Inspirert av Daytona: Ford GT Heritage Edition

Ford kommer stadig med små forbedringer og nye valg for eksteriør og interiør på superbilen GT. 2021 Heritage Edition hyller den første Ford-seieren på Daytona.

Av David K Andersen

Som du kanskje har fått med deg om du har sett filmen «Ford vs Ferrari», eller interesserer deg for motorsporthistorie, kjørte Ford diverse langløp i opptakten til LeMans-satsingen på 60-tallet.

Ett av dem var 24-timersløpet på Daytona, som de vant suverent i 1966. Med blant annet Ken Miles og Lloyd Ruby bak spakene, tok Ford fire av de fem første plassen i det løpet. Det var første gang de viste Ferrari ryggen, og hendelsen er således viktig i historisk perspektiv.

55-års-jubileet feires med en spesialutgave av nye GT for modellår 2021. Vinnerbilen i 66 var hvit, sort og rød på utsiden, og det gjenspeiles i denne. Hovedfargen heter Frozen White, og har synlige karbonfiberdeler her og der som kontrast. Detaljer i Racing Red finnes langs sidene, foran og under spoileren bak. De kompletteres av røde Brembo-kalipere og 20-tommers alufelger i Heritage Gold.

På innsiden er dashbordet utført i sort Alcantara, og girhendlene er røde. Også setene har røde innslag, i Alcantara-materiale (som semsket skinn).

Bilen kan oppgraderes ytterligere mot ekstra betaling. Da får du felger i karbonfiber med røde detaljer, sorte kalipere med Brembo skrevet i rødt og tallet 98 innfelt i dørpanelene på begge sider.

Ford lanserer samtidig et nytt konsept for deg som ønsker å skreddersy bilen etter personlig smak. Studio Collections gjør at du kan tilpasse fargene på en rekke stylingelementer. Men du må være kjapp: Bare 40 biler skal over de to kommende årene produseres som en del av Studio Collections.

GT Heritage Edition har standard drivlinje, som betyr 647 hestekrefters twinturbo 3,5-liters V6. 0-100 km/t tar 3 sekunder og topphastigheten er på spinnville 347 km/t.