Hjem Nyheter Bentley Bentayga oppdateres

Bentley Bentayga oppdateres

Den første SUVen fra det britiske luksus-merket har vært en stor suksess. Nå får Bentley Bentayga midtlivsoppdatering, dette er nyhetene.

Av David K Andersen

Med mer enn 20 000 solgte siden 2016, utgjør Bentayga omlag halvparten av Bentley-produksjonen. I Norge, står den takket være den ladbar hybrid-utgaven, for hele 80 prosent av salget.

VI HAR TESTET BENTLEY BENTAYGA – LES OG SE BILDER HER!

Når modellen nå har fire år på baken, oppdateres den på viktige punkter.

Utvalget av drivlinjer endres ved at W12-varianten går ut. Etter at diesel-versjonen forsvant i 2018, gjenstår bare V8-utgaven om du vil kjøre på ren fossil.

Den byr på 550 hestekrefter og 750 Nm fra 4 liters sylindervolum og turbolading. Dette blir den første facelift-utgaven som kommer til Norge, importøren Bentley Oslo sier prisene vil være klare i august.

Senere vil også den ladbare hybridutgaven komme i oppdatert versjon, men den når ikke oss før neste år.

Men nyhetene på selve bilen er egentlig viktigere enn endringene på motorutvalg.

Alt er nytt både i fronten og bakenden. Grillen er større, og kanskje viktigere, trukket høyere opp på panseret. Resultatet er enkelt å se allerede på bildene – her vises langt mer muskler enn tidligere.

Den får også nye LED Matrix lys, utført i et spesielt krystall-design som gjør at de glimter selv når de ikke er påslått.

2 cm bredere sporvidde med tilhørende nye og bredere forskjermer, sørger for fetere stance, og gir mer sportslig uttrykk.

Bak finner du nye ovale eksosutslipp, endret plassering av skiltet og 3D-design i baklyktene med animert LED-lys.

To nye farger, nytt utseende på 22-tommers felgene og diverse mindre endringer av luftinntak og andre detaljer avslutter det utvendige. Sammen med muligheten for Blackline der krommede detaljer forsvinner.

På innsiden sørger ny og slankere sete-konstruksjon, samt bedre justeringsmuligheter, for 100 mm mer benplass i baksetet. Som før kan du velge Bentayga som 4-, 5- eller 7-seter (med V8 motor), men baksetene får nå ventilasjon og en oppdatert uttagbar fjernkontroll med 5-tommers skjerm for justering av en rekke funksjoner.

Foran erstattes dagens infotainmentsystem, som ikke lenger holdt følge på oppløsning og skjermkvalitet, med en stor ny 10,9-tommers skjerm. Trådløs Apple Carplay og Android Auto følger på kjøpet.

Også instrumenteringen blir heldigital, og head-up displayet er nytt og kan vise mer informasjon.

Setene foran er oppgraderte for mer ergonomisk riktig komfort, og du kan velge nye blant nye overflate-alternativer for dørsider og dashbord. Blant annet er mer bærekraftige materialvalg et alternativ.

Lydanleggene oppdateres slik at standard-valget byr på 790 Watt og 12 høyttalere, mens opsjonen fra Naim drar til med 1 790 Watt og 20 høyttalere!

Den norske importøren er klar for å ta imot den oppdaterte bilen: -Bentayga har vært vår mest solgte og viktigste modell siden Bentley Oslo startet opp i mai 2019. Vi har store forventninger til nye Bentayga, og er overbevist om at den vil befeste modellens unike posisjon som den ultimate super-luksus SUV’en i det norske markedet fremover, sier Christian Gottschalk, daglig leder i Bentley Oslo.

Galleri: