Varebilutgaven er allerede offisiell, nå kommer personbilen. Med inn til 9 seter, blir det endelig mulig å kjøre elektrisk også for de med store plassbehov.

Av David K Andersen

Nye Zafira-e Life kommer som en fortsettelse av Opels elektrifisering, og bli merkets tredje elbil etter Ampera-e og Corsa-e. Nylig testet vi dessuten ladbare Grandland X med 300 hestekrefter og firehjulsdrift – les mer om den her. 

Etter at Opel la ned flerbruksbilen Zafira, var det personbilutgaven av Vivaro som overtok navnet. Mens etterspørselen etter tradisjonelle flerbruksbiler mer eller mindre har forsvunnet, blir større varebilbaserte biler som dette stadig mer populært. De brukes til alt fra VIP-shuttle og fritidsbil for de med plasskrevende hobbyer, til lettvinne familiebiler for dem med flere enn 3 barn og ønske om å slippe å pakke smart for å få med alt.

Nå kommer det altså endelig helektriske utgaver også, og det er ikke snakk om biler med laber batterikapasitet og begrenset rekkevidde. Disse blir interessante for mange.

Zafira-e leveres med enten 50 eller 75 kWt batteri, og får rekkevidde på henholdsvis 230 og 330 km målt etter WLTP-metoden.

Hurtiglading kan skje opp med opp til 100 kW, og du kan velge mellom 7,4 eller 11 kW innebygget lader.

Det blir ingen racerbil, men 136 hestekrefter og 260 Nm burde holde mer enn nok for normal bruk. Den kan dessuten trekke 1 000 kg tilhenger.

Du kan velge mellom tre forskjellige lengder, 4,6, 4,95 og 5,3 meter. Sistnevnte kommer med inn til 9 seter, men tar likevel voldsomme 1 500 liter bagasje. Uten bakerste rad, svelger den hele 3 000 liter.

Du kan få bilen med en rekke forskjellige interiørløsninger, for eksempel i en påkostet versjon med tre-soners klimaanlegg, skinninteriør og mulighet for å snu enkeltseter sånn at du får et slags møterom inne i bilen.

Opel fremhever spesielt sikkerhetsfunksjonene, som inkluderer et kamera- og radarbasert system som overvåker områdene rundt når du skal manøvrere i lave hastigheter. Det bremser automatisk dersom du ikke oppdager personer eller gjenstander rundt den store bilen.

-Opel Zafira har stått for fleksibilitet og praktiske løsninger for familien gjennom to tiår. Med Zafira-e Life blir den ultimate familiebilen også utslippsfri, sier Reidar Holtedahl som er merkesjef for Opel hos importøren Bertel O. Steen.

Zafira-e Life ventes til Norge mot slutten av året.

HER KAN DU LESE PRØVEKJØRING AV ZAFIRA LIFE!

.