Bare få dager etter at Hyundai slapp teaseren og meldte om ankomsten av en ny stor ladbar SUV i form av Santa Fe, er den offisiell.

Av David K Andersen

Du kan lese mer om bakteppet og de kjappe forandringene Hyundai har gjort med Santa Fe i denne artikkelen. 

Her konsentrerer vi oss om de første bildene av bilen og informasjonen Hyundai har sluppet i dag.

Som du ser på bildene er det ikke bare gårsdagens nye BMW 4-serie Coupé som lar fronten dominere i måten man skiller bilen fra mengden på.

Når vi kikker nærmere på Santa Fe-grillen, blir det tydelig at den spiller den designmessig rolle vi ikke er vant til. Bilen ser rett og slett ut som ikke noe annet i måten hovedlyktene er integrert i selve grillen på. Flankert av de ultraslanke kjørelysene innfelt i selve karosseriet over.

Dette synes jeg både er kult fordi det er noe helt nytt, og også fordi det ser bra ut.

Resten av SUVens design er mer konvensjonelt, men Hyundai slår til med enkelte detaljer som gir Santa Fe ekstra personlighet. Eksempelvis innrammingen av de bakerste sidevinduene.

Å gi inntrykk av at bilen er premium, står også høyt på tiltakslisten når du ser på bildene – det skjer blant annet via flere stilige elementer i matt krom.

Og kanskje er det interessant å notere seg at Hyundais markeds- og produktdirektør Andreas-Christoph Hofmann sier dette: -Med en rekke nye egenskaper, tar Santa Fe store steg i retning premium.

Mens de fleste folkemerker i ny og ned kaller bilene sine premium, uten at de på noen måte er det, betyr istedet Hofmanns uttalelse at Hyundai ikke er der, men at de jobber med å komme dit. Fra bildene å dømme, kan det i alle fall se slik ut, for også interiøret er svært stilig.

Som på Kona, men i enda større grad, ser du at knappene, faktisk alle, er flyttet ned til en høy midtkonsoll ala Porsche. Stilig, og kanskje også funksjonelt? Det ser i alle fall nokså premium ut sammenlignet med mye annet.

Hyundai lover myke materialer i alle overflater, og byr her på nytt infotainmentsystem i midten med 10,25-tommers skjerm, og digitale instrumenter med 12,3-tommers overflate.

Mer teknisk informasjon er foreløpig ikke tilgjengelig, vi det at den både kommer som hybrid og ladbar hybrid, men Produkt- og PR-sjef i Hyundai Motor Norge, Øyvind Lillestrøm Knudsen, sier informasjonen er ventet de neste ukene.

Nye Santa Fe kommer på markedet allerede senere i år, og kommer til å bli en av flere nye, store elektrifiserte SUVer med masse plass, som er i ferd med å presenteres i Norge. Frem til nå har det mer eller mindre bare vært premiummerkene som har hatt store familie-SUVer i elektrifiserte utgaver tilgjengelig, men nå kommer altså flere, og antatt rimeligere modeller å velge på.