Hjem Nyheter Ny ladbar stor-SUV: Hyundai Santa Fe

Ny ladbar stor-SUV: Hyundai Santa Fe

Bare to år etter introduksjonen av nye Santa Fe, oppgraderes den betydelig, og kommer som plug-in hybrid.

Av David K Andersen

Det ble tisket og hvisket om en ladbar utgave da jeg kjørte nye Santa Fe under lanseringen for temmelig nøyaktig to år siden. Nå er den rett rundt hjørnet, men betydelig med oppgradert enn ventet.

Foreløpig har Hyundai bare sendt ut bildet du ser øverst, så i hvilken grad dette dreier seg om en helt ny bil sammenlignet med 2018-modellen – eller om det er snakk om en kraftig oppgradering – er vi litt usikre på. Svaret kommer nok snart – det skal bare være måneder før denne bilen er på veien.

Selv kaller Hyundai den ny, og kanskje har de rett. Den sitter i alle fall på en helt ny plattform – vi regner med samme som nært forestående Kia Sorento i ny utgave.

HER KAN DU LESE PRØVEKJØRINGEN AV NYE HYUNDAI SANTA FE FRA 2018!

Den nye brede grillen med slanke LED-signaturer er det i alle fall ingen feil med – det lille vi ser, lover godt for designen. Hyundai har jo tatt store grep på utseende de siste årene – det ser vi både på stilige Tucson vi kjenner fra før, og ikke minst store Palisade fra USA som virkelig er en pen bil.

Den nye plattformen Hyundai Santa Fe sitter på, skal sikre bedre ytelser og kjøreopplevelse, høyere sikkerhet og ikke minst fleksibilitet for elektrifisering.

Bilen skal være på plass i Europa i løpet av høsten, så bilder av hele Santa Fe, og spesifikasjoner, er nok rett rundt hjørnet.

Om den ladbare hybrid-utgaven vil komme som 7-seter vet vi ikke noe om enda, men det er opplagt at dette blant annet blir et alternativ til Fords kommende Explorer Plug-in Hybrid.