Den utvilsomt vakreste elektriske hyperbilen vi har sett, Pininfarina Battista, kommer til Norge. Brooklands Motors, som står bak Bentley-importen til Norge med oppstart i fjor, står bak og har enda et legendarisk merke på gang.

Av David K Andersen

Med utspring i den italienske design-institusjonen Pininfarina, og med backing fra selskapets indiske eiere Mahindra Group, begynte Automobili Pininfarina å røre på seg i 2018. På Genéve-utstillingen i fjor, kunne de vise Battista for publikum for første gang.

Det var ikke bare vi som mistet pusten et lite sekund da vi så den for første gang, bilen vakte stor oppmerksomhet for både design og ytelser.

For det har jo ikke skortet på elektriske hyperbil-konsepter fra småprodusenter de senere årene, men det var først når det mest legendariske italienske design-huset tok pennen fatt, at vi forsto hvor bra en slik bil kan se ut.

Kreftene hentes fra et batteri på 120 kWt, og skal gi WLTP-rekkevidde på rundt 500 km. Langt mer interessant er effekten, som oppgis til 1 900 hestekrefter. Med det skal sprinten til 100 km/t gå på under 2 sekunder.

Navnet Battista er for øvrig grunnleggerens Farinas fornavn. Pinin, som betyr liten eller lille, var et typisk kallenavn, som senere satt seg – i den grad at vi kjenner det hele som vi gjør i dag.

Dette er med andre ord noe helt spesielt, og selv om prisen på de 150 planlagte produksjonsbilene ventes å havne rundt 21 millioner kroner, er bilen interessant for Norge.

Ikke bare fordi det sannsynligvis finnes kunder i landet som har råd til og ønsker seg en slik bil, men også fordi elbiler er helt avgiftsfrie i Norge. Momsfritaket spesielt, gjør at Battista vil bli rimeligere enn i andre land, som igjen betyr at det vil være interessant for internasjonale samlere og investorer å kjøpe bilen her og sitte på den en stund, før den eventuelt tas ut av landet og selges videre.

Bentley Oslo, som åpnet dørene i mai i fjor og er autorisert importør og forhandler av merket, eies av Brooklands Motors. Det er dette selskapet som denne uken har tegnet agentavtale med Automobili Pininfarina om å selge Battista i Norge.

-Det er med stor glede vi kan annonsere at Brooklands Motors blir agent for Automobili Pininfarina i Norge og Sverige, sier Nils Tronrud som er styreleder i selskapet. -Vår plan er å utvide med ett eller to agenturer i tillegg til Bentley når vi flytter inn i nye og større lokaler på Billingstad (i juni i år, red anm.). Med Automobili Pininfarina representerer vi ikke bare noe av det mest spennende inne bilverdenen i dag, men også banebrytende teknologi og design. Automobili Pininfarina har planer om flere bilmodeller, så dette er en spennende og riktig satsning for oss, sier Tronrud.

I tillegg ekspanderer Brooklands Motors til Sverige, hvor de har overtatt agenturet for Bentley og McLaren. Det er Rune Haaland, med 35 års erfaring fra bilbransjen og flere lederstillinger bak seg, som er satt til å lede og utvikle etableringen i Sverige.

Det sies ikke i denne omgang noe om i hvilken grad det er aktuelt å markedsføre McLaren i Norge, men skal vi tippe, vil det neppe være spesielt vanskelig å få hjelp til innkjøp av en superbil fra det britiske merket via Brooklands Motors.

Nils Tronrud legger for øvrig til at det også jobbes med å få på plass et agentur til for begge markeder, og at målet er at det skal være på plass i løpet av året.

Vi kommer til å være tilstede i Genéve når Battista offisielt lanseres i produksjonsform i starten av mars, så følg med.

LES MER OM AUTOMOBILI PININFARINA HER!