I løpet av våren kommer en oppdatert Insignia. Foreløpig deler Opel utvendig design og ny lys-teknologi.

Av David K Andersen

Bilen vises for publikum første gang på Brüssel Motor Show i januar, så det er ikke lenge til vi får vite resten om den. Som er interessant, fordi Opel sier Insignia vil få helt nye motorer når den kommer til Norge i faceliftet utgave til våren.

Foreløpig er det lysene som stikker av med oppmerksomheten. Som ikke er så rart – Opel har ledet utviklingen på LED matrix blant folkebilene, og nå kommer neste generasjonen.

Teknologien, som først dukket opp hos Opel på Astra i 2015, går ut på at hver frontlykt har en rekke LED-dioder. Hver enkelt har sitt eget arbeidsfelt, noen lyser til siden, andre langt rett frem, mens noen lyser kortere.

Så er bilens kameraet og så videre, koblet opp mot lyktene via en styringsboks. Hver gang du møter eller tar igjen en annen bil, slukker og tennes ulike LED-dioder kontinuerlig, sånn at den møtende bilen legges i en sort boks som følger den – så den ikke blendes.

Teknologien dukker opp hos stadig flere, og er en glimrende løsning for mørke vintre – rett og slett fordi du beholder fjernlyset på selv om du møter andre eller har en bil foran deg.

Nå som Opel til og med har utstyrt nye Corsa (les full rapport fra den nylige prøvekjøringen her) med LED matrix, et uvanlig tiltak i småbilklassen, oppdateres Insignia med neste generasjon.

Det betyr at det totale antallet LED-dioder i frontlysene på denne bilen øker fra 32 til 168. Følgefunksjonen mot andre kjøretøy blir dermed langt mer presis enn tidligere. I tillegg sier Opel området som blir opplyst er større.

Andre oppgraderinger på Insigniaen er et nytt digitalt ryggekamera. Det betyr at den sammen med radarer får varsling for kryssende trafikk bak.

Utseendemessig gjør de nye frontlyktene sammen med ny grill at bilen skal se lavere og bredere ut enn i dag. Den krommede listen som går gjennom Opel-logoen i midten, strekker seg helt ut til sidene gjennom lyktene. Og så er kjørelysene flyttet ned under hovedlyktene.

Vi kommer tilbake med mer info så snart Opel slipper interiørbilder og informasjon om de nye motorene.

MER OPEL? VI TESTET NYLIG INNSTEGSVERSJONEN AV INSIGNIA!