Ideen om et kjøretøy som fungerer like godt på vannet som på veien er over hundre år gammel. Forsøkene som er gjort, kan vel sies å ha vært av varierende kvalitet.

Nå har en gjeng med nederlendere begynt å bygge det de mener er det optimale kjøretøyet for både vei og kanaler, og hevder det knapt kreves opplæring for å bruke den.

Med motor hentet fra Toyota Land Cruiser oppfører Amphicruiser seg som en stor firehjulsdrevet SUV, mens den ute i vannet lar motoren drive en vannjet, som gir den en maksfart på rundt 13 kilometer i timen.

Dutch Amfibious Transport (DAT), er samme selskap som i også står bak Amfibus som daglig frakter turister rundt i Rotterdam
www.splashtours.nl/en/

Amphicruiser ble i utgangspunktet konstruert på oppdrag for en safaripark i Asia, som ønsket at turistene selv kunne kjøre rundt for å komme nærmere på dyrene.

Deretter satte man i gang en serieproduksjon – og Bil og Motorbloggen møtte den i Frankfurt som en del av raritetene i Hall 4.

Selskapet forteller at de har stor interesse – ikke minst fra Dubai.

Startprisen på en håndbygd Amphicruiser er rundt 1,3 millioner kroner for en 2-dørs med avtagbart tak. En fullblåst 4-dørs, som den vi møtte i Frankfurt, koster 1,8 millioner. Kanskje ikke så ille, når du faktisk kan slå sammen både bil- og båtbudsjettet.