I løpet av de to kommende årene skal BMW presentere en ny generasjon elbiler, testingen i forkant er omfattende.

Som du kunne lese om i denne saken for ikke så lenge siden, har BMW gitt full gass i elektrifiseringsprosessen. En ny generasjon ladbare hybrider ankommer allerede i år.

Deretter står tre nye elbiler på programmet. Denne vinteren har de blitt testet i ekstrem kulde og vanskelige forhold ved BMWs testsenter i Arjeplog i Sverige.

-Vi vet mange er nysgjerrige på våre neste helelektriske modeller. De levende bildene fra vinterens tester vitner om at dynamikk og kjøreglede venter, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby hos BMW Group Norge.

Med tanke på BMWs allerede relativt omfattende erfaring med elektrifisering, og vekten de så langt har lagt på at den dynamiske delen de er så kjent for skal være med, stiller vi oss foreløpig enige i den biten.

LES TEST AV BMW i8 ROADSTER HER!

Først ut i 2020, er iX3 – en elektrisk X3. I den debuterer femte generasjon eDrive-teknologi. BMW sier effekten blir på minst 270 hestekrefter, og at batteri på over 70 kWt skal gi mer enn 400 km rekkevidde.

Hurtiglading på 150 kW skal være mulig, og dette er den første modellen som skal produseres av joint venture-selskapet BMW Brilliance Automotive i Kina, for global eksport.

Om det virkelig er sportslige kjøreopplevelser som gjelder, er det nok imidlertid nye i4 du skal vente på. Da snakker vi 2021 og firedørs coupé, og BMW lover høy standard både på ytelser og kjørekomfort.

Ved siden av å bli rask, den skal klare 0-100 km/t på under 4 sekunder, vil dette bli en rekkevidde-bil – over 600 km på ladingen skal være mulig.

Samme år står iNEXT for tur – en stor luksus-SUV som skal være BMWs teknologiske spydspiss. Også her loves over 600 km rekkevidde i henhold til WLTP-metoden å måle på.

Innovasjoner innen design, autonom kjøring (selvkjørende) og tjenester, vil debutere i denne toppmodellen, før de påfølgende år vil nå mindre og rimeligere biler fra merket.

For det må jo komme enda mer etter disse tre igjen: I 2025, skal BMW ha lansert minst 25 ladbare modeller, hvorav 12 eller flere skal være rene elbiler.