Bugatti «La Voiture Noire» kommer i kun et eksemplar, er selvfølgelig allerede solgt, og på prislappen sto det 11 millioner euro. Ja, det er en av verdens dyreste biler.

Det er ingen tilfeldighet at akkurat denne bilen kommer i år. Bugatti feirer 110 år, og ønsker å vise fram både framtid og fortid i en bil uten kostnadsrammer.

Så er den selvfølgelig spesiell, «La Voiture Noire», og Bugatti må tilbake til Royale for i hele tatt være i nærheten av noe så eksklusivt. Den var så dyr at den var umulig å selge. Selv konger og statsoverhoder hadde ikke råd. Derfor ble det «bare» seks eksemplarer, men likevel er det lettere å få tak i en Royale enn «La Voiture Noire». Kanskje sistnevnte aldri kommer for salg igjen, for dette eksemplaret er solgt til en riktig Buggati-entusiast.

I kjent Bugatti-stil er det mye design i «La Voiture Noire». Den skal være en videreføring av Bugatti Type 57 SC Atlantic, eller en arv om man kan si det. Detaljene i designet er moderne, men likevel kan man se detaljer som gjenspeiler på Jean Bugattis Type 57 SC Atlantic. Taklinjen er typisk, den store grillen har alltid fulgt Bugatti og linjene er klassisk moderne. Detaljene på bilen er utsøkte og materialene er eksklusive både utvendig og innvendig. Bugatti vil ikke si hvor eksklusive.

Motoren er selvfølgelig en V16, og effekten er 1500 hk / 1600 nm. Selvfølgelig er toppfarten på over 400 km/t og akselerasjonstider kjappere enn de fleste andre biler.

Det er verdt en studie av bildene fra Bugatti. Den sorte perlen er noe for seg selv.