Cupra vil vise fram Formentor Concept på bilutstillingen i Genève om en drøy uke. Dette er første egne bilen Cupra kommer med, og tyder på at de ikke bare skal levere styling og tuning til Seat-modeller.

Det ble solgt 14400 Cupra-modeller i 2018, noe som er 40% mer enn året før. Cupra-modellene som ble solgt, var oppgraderte Seat-modeller, uten at det tar bort prestasjonen. For det er et bra tall å ta med seg når Cupra går inn i neste fase av sin strategiplan.

Wayne Griffiths, Administrerende Direktør for Cupra pongterer at «Cupras suksess viser merkets popularitet i markedet, og vår respons er å overgå forventningene. Vi ønsker å fortsette med å forsterke vårt spesielle merke, som begeistrer bilentusiaster. Nå er det tid for å gi full gass med Cupra».

Allerede kan man se at Cupra prøver å bygge merkevare gjennom kjente designelementer. Det er tydelige likhetstrekk med Formentor og de andre modellene som hittil har vært lett ombygde Seat-modeller. Likevel har de klart å lage en design som viser litt mer sport enn Seat. Cupra skal være tøffere, vise mer muskler og vekke oppmerksomhet.

Tøffheten ser vi allerede i fronten med barsk grill og lysdesign. Muskler viser den med store og utbygde skjermer. Bakendens doble potter og stilige lysarrangment minner om sportsbiler i helt andre prisklasser.

Den skal minne om en SUV med de fordelene en høyreist bil har, men likevel skal den se lav ut som en sportsbil. Derfor havner man litt midt i mellom, slik vi er vant til med SUVer i Coupè-format, og det er kanskje her Formentor havner?

Inni bilen blir man møtt av et unikt lys, Cupra-ratt, Sportseter i skinn og moderne digitale instrumenter i dashbordet. Midt mellom fører og passasjer sitter en 10″ stor skjerm, og infotainmentsystemet har alt av tilkoblinger og smarte løsninger. Materialvalget skal gi en premiumsfølelse i den førerorienterte kupeen.

Cupra Formentor Concept er en plug-in hybrid med samlet effekt på 245 hk som går ut til hjulene via en 7-trinns DSG-girkasse. Elmotoren alene skal kunne tilbakelegge en distanse på 50 km etter WLTP-standarden.

Selv om Cupra Formentor foreløpig bare er et konsept, er det liten tvil om at denne dukker opp i nær framtid som produksjonsmodell. Vi tror det vil bli svært få endringer i forhold til den vellykkede konseptbilen, som har premiere på bilutstillingen i Genève den 7.mars. (Pressedagene starter 5. mars)

Foto: Cupra