For snart 38 år siden viste Porsche sin første cabriolet-modell av 911, og siden den gang har den åpne versjonen fulgt modellserien. Nå er selvfølgelig en ny en på gang.

Det har bare gått to måneder siden Porsche presenterte sin nye 911 Coupe, med internkode 992, og da vet vi av erfaring at det ikke tar lang tid før den uten tak følger. Nå viser Porsche fram cabriolet-versjonen, og den ser like bra ut som Coupeen.

Her kan du lese om nye Porsche 911 Carrera S Coupe

911 Cabriolet er lik coupeen på teknikk, men med kappet tak har den noen forsterkninger som coupeen slipper. Takkonstruksjonen i stoff har fått stolper i magnesium, så den tåler mer i høy fart. Hydraulikken er også forbedret så taket felles raskere. Nå skal det ta 12 sekunder og få taket opp eller ned. En elektrisk utfellbar vindaviser tar vekk turbulensen og gir bedre komfort til de reisende.

911 Cabriolet kommer med en boxer sekser på 3,0 liter og 450 hk/530 nm. Toppfarten er 306 km/t og de første 100 når du i løpet av 3,9 sekunder. Med Sport Chrono pakke kapper du tiden med 2 tideler. Forbruket på 0,91 l/mil oppnås i moderat fart, mens CO2-utslippet utgjør 208 g/km ved samme forsiktig gass bruk.

Man kan velge mellom bakhjulsdrift i Carrera S, eller firehjulsdrift i Carrera 4S. Den sistnevnte er et tidel kjappere til 100 km/t, men har to km/t lavere toppfart. Til begge modellene kan man velge PASM som gjør bilen stivere samtidig som bilen er senket med 10 mm.

Nye Porsche 911 Cabriolet er leveringsklar til sommeren, men da bør du nok bestille ditt eksemplar så fort som mulig.