Nyhetene strømmer på etter PSAs Opel-overtakelse. Denne gangen er det Zafira som blir ny. Med tilnavnet Life, vokser den betydelig.

Denne nyheten kommer ikke spesielt overraskende. Som kjent har jo Opel tidligere hatt et samarbeid med Renault på denne biltypen, men med PSA som ny eier, er det naturlig at man skifter over til deres mer moderne plattform.

Og vi må si resultatet ser svært lovende ut. For mens nye Combo Life muligens er konservativ i overkant designmessig, ser Zafira faktisk ut til å bli den stiligste blant alle søsknene (Peugeot Expert, Citroen Jumpy, Toyota Proace).

LES PRØVEKJØRING AV NYE OPEL COMBO LIFE HER

Du kan velge tre ulike lengder på nye Zafira og således forhåpentligvis finne en versjon som passer perfekt. Selv om modellen med dette skiftet strengt tatt går fra mellomstor flerbruksbil til fullsize, blir faktisk korteste utgave med sine 4,6 meter, 6 cm kortere enn gamle Zafira.

De to større versjonene er imidlertid betydelig lengre: 4,95 og 5,3 meter. Lasteevnen øker naturligvis i takt med resten, så i største versjon kan du dytte inn opp til 4 500 liter bagasje med vekt på et tonn. Forutsetningene for å få med seg rekordmye på hytta er dermed tilstede.

Du kan dessuten spesifisere en rekke ulike interiørløsninger med variasjoner fra 5 til 9 seter.

Apropos hyttetur, burde forresten også den gå lettere enn noen gang, siden bilen kommer med firehjulsdrift.

Og om ikke det var nok for hyttegale nordmenn, vil Zafira life komme som ren elbil i 2021. Tør vi håpe på et aldri så lite comeback fra familiebilen som en gang var så populær?

Elektrifiseringen er i tråd med Opels fremtidsplaner, ifølge toppsjef Michael Lohscheller: – Innen 2020 vil vi lansere 8 nye eller oppgraderte modeller – inkludert en helt ny generasjon av Corsa. Allerede første halvår starter vi salget av våre to første elektrifiserte modeller, en helelektrisk Corsa og Grandland X som ladbar hybrid. Opel skal være elektriske, sier Lohscheller.

For de som måtte være nervøse for varebil-genene i nye Zafira, forsikrer Opel at den vil bli utstyrt med alt du kjenner igjen fra Opels siste personbiler. Her er det headup-display, adaptiv cruise, full mobil-integrasjon, autobrems med fotgjengerleser og hele smøla.

Zafira Life kan også leveres som VIP-bil med fullt skinninteriør og eksklusive materialer og detaljer.