I slutten av oktober dro Volkswagen teppet av sin minste SUV. Nå kan den bestilles – prisene er klare.

Tekst og foto: David K Andersen

Vi var tilstede på premiéren i Amsterdam tidligere i høst. Du kan lese mer om nye T-Cross og se bilder her.

Den nye SUVen, plasserer seg under T-Roc, og kompletterer med det Volkswagens SUV-program. I tillegg til T-Cross og T-Roc, består det nå av Tiguan, Tiguan Allspace og kongen selv – Touareg. Sistnevnte for øvrig en særdeles imponerende bil – her kan du lese test og se mange bilder av den.

Med slagordet «I am more», sier Volkswagen at T-Cross skal tilby mer enn andre, uten å koste mer.

Den kommer kun med én drivlinje, 1-liters turbo bensin med DSG automat. Det du kan velge i, er tre ulike utstyrsnivåer: Life, Style og Style Exclusive. Prisene er på henholdsvis 272 000, 297 400 og 324 600 kroner.

Med en fullutstyrt Kia Stonic med automat og 120 hestekrefter til 311 400, eller en Citroën C3 Aircross med tilsvarende drivlinje og utstyr til 319 900, er vi ikke helt overbevist om at T-Cross kommer til å by på mer, uten at det koster ekstra.

Med for det første har vi ikke kjørt bilen foreløpig, og dessuten får du faktisk med Active Info Display i prisen på Style Exclusive, så det er riktig at du får med noe andre ikke kan by på.

Imidlertid må du ut med tillegg om du vil ha Beats Audio, ryggekamera og Discover Media navi. Listen over tilleggsutstyr er imidlertid kort, og både prisene på enkeltutstyr og pakker ser ut til å være relativt lave.

For eksempel får du en transportpakke med ryggekamera, parkeringsassistent, kjøreprogramvelger og avtagbart tilhengerfeste til 17 900 kroner. Ikke så gal deal.

T-Cross kan nå bestilles hos forhandlerne, og levering skjer i andre kvartal i år.