Det er liten tvil om at Michael Schumacher er en av de største innen for Formel 1, og hos Ferrari er han den største. I dag, på hans 50-års dag, åpner Ferrari en egen utstilling til ære for Schumacher.

Av Vegar Bjørge

91 seiere, 7 VM-titler og 155 podiumplasser ble fasit etter endt karriere for tyskeren, og han kjørte for Jordan, Benetton, Ferrari og Mercedes i sin karriere. Hans første seier kom i Benetton, og han ble også verdensmester to ganger for teamet. Det er likevel tiden i Ferrari som vil bli husket. Her ble han verdensmester 5 ganger på rad i årene 2000 – 2004.

På Ferrari museet stiller de ut de aller fleste bilene han har kjørt. Fra F310, som han tok sin første seier for Ferrari med, til 248 F1, som han rattet inn til sin 72. og siste seier for teamet. F399 er selvfølgelig der, F1 2000, F2002 og F2004 er også biler som du finner på utstillingen.

I tillegg til å kjøre Formel 1, var Michael Schumacher viktig i utvikling av gatebilene til Ferrari. Både 430 Scuderia og California var han sterkt delaktig i, og disse to modellene har også fått plass i utstillingen.

Utstillingen går parallelt med «Driven by Enzo» og «Passion and Legend». Michael 50, som utstillingen heter, har blitt organisert i samarbeid med Keep Fighting Foundaition.