Hjem Nyheter Helt ny Audi A6 Avant, bedre på alt

Helt ny Audi A6 Avant, bedre på alt

Audi har vært kjent for spennende teknologi, høy kvalitet og elegant design. Nye A6 Avant er ikke noe unntak, og dette blir kanskje drømmebilen for mange norske familier. 

Av Vegar Bjørge

Audi A6 Sedan ble vist i Geneve tidligere i år, og nå har tiden kommet til Avant. Ganske mange av A6 kundene velger Avant-utgaven, både for sitt fine design, og på grunn av god plass.

– Nye Audi A6 Avant er en stasjonsvogn fullspekket av banebrytende teknologi. Vi har gledet oss til å kunne vise frem denne helt nye modellen til det norske markedet, fordi den kombinerer de gode kjøreopplevelsene og de dynamiske linjene med alle de praktiske egenskapene det norske markedet er særlig opptatt av, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge.

Audi A6 sedan ble vist i Geneve

Det er lite revolusjon når det gjelder design hos Audi, men hvorfor skal man forandre så mye på noe som funker? Fortsatt handler det om en ganske dominerende grill, stramme linjer, LED-lys man kjenner igjen i mørket og store skjermbuer over store hjul. Elegant og klassisk. Godt likt av mange.

Teknologi står sentralt hos Audi, og de skal være den som driver teknologien fremover. Veldig mange nyvinninger er det ikke snakk om hos A6, men det handler om at det meste skal være tilgjengelig, også i en «vanlig» familiebil.

Mildhybrid-system er på plass, og systemet generer litt strøm fra bremsene, og ved hjelp av 48 volts system, får man tatt nytte av denne energien, og brukt det lille ekstra ved behov. Dermed sparer man noen dråper drivstoff, eller litt over en halv liter i løpet av 10 mil.

Det aller meste av førerassistenter er tilgjengelig. Den styrer selv, den parker av seg selv, du kan fjernstyre varme og klima, og det er en mengde funksjoner som telefonen din tar seg av, om du laster ned myAudi-appen.

Sikkerheten er også i høysetet, og både quattro og firehjulsstyring er tilgjengelig. Et nytt MMI touch-system med stemmestyring, tar deg trygt til ønsket destinasjon. LED-lys i tre forskjellige utgaver, lyser opp veien på fantastisk vis, og er av det intelligente slaget.

A6 Avant er 494 cm lang, 189 cm bred og 147 cm høy, og dette er omtrent det samme som konkurrentene fra Tyskland, Sverige og England måler.

Jaguar XF SportBreak tar opp konkurransen med tyskerne

Plassen er god for en familie på fem, og man har muligheter for å ta med seg det meste på ferietur. Bagasjerplassen er på 565 liter eller 1680 liter om man feller ned baksetene.

Foreløpig er det to 3,0 liters motorer som blir tilgjengelig, en bensin og en diesel, men i løpet av året kommer flere alternativer på plass, både billigere og dyrere. Motorene har 286 hk (diesel) eller 340 hk (bensin).

Audi A6 Avant blir tilgjengelig i Norge fra høsten av, og norske priser er enda ikke klare.

Foto: Audi