Bilutstillinger er det flust av hele året, og det er bare noen dager siden dørene i Geneve ble lukket. Nå forflytter bilprodusentene seg til New York, og der viser Audi RS5 som Sportback. Det er første gangen RS5 kommer som 5-dørs kombicoupe, og det er kanskje ikke tilfeldig at den vises her, istedet for i Geneve?

Av Vegar Bjørge

New York International Auto Show åpner sine dører i dag, og holder de åpne til 9. april, så regn med at det kommer mye nyheter fra den kanten de nærmeste dagene. Vi lar Audi være først ute med denne råe kjøremaskinen.

Audi RS5 Sportback har en 2,9 liters V6 med TwinTurbo under panseret, og et turbotrykk på opptil 1,5 bar. Den yter 444 hk / 600nm og gjør 0-100 på ca 4,0 sek, og den stopper ikke akselerasjonen før den når 280 km/t.

Selvfølgelig har RS5 Sportback permanent quattrosystem som fordeler kraften til hjulene 40:60, for optimale kjøreegenskaper og fremkommelighet.

Med fine kurver og lekre linjer er RS5 Sportback både sporty og elegant. Hjulbuene er litt større enn på standard A5 Sportback, og vingen på bakluka er også RS-spesifikk. Fronten er mer brutal og litt lavere, med større luftinntak og svarte detaljer. Grillen har bikubemønster. Merk dere også fargen Sonoma Green Metallic, som bilen på pressebildene er utstyrt med. Nydelig…..

Innvendig er det sportsstoler med RS-logo og sømmer i kontrastfarge,  RS multifunksjonsratt med flat bunn og RS tema i den Virtuelle Cockpiten.

Den lange akselavstanden er perfekt for sedanmarkedet i USA, et marked som er spesielt viktig for Audi. Derfor blir også RS5 Sportback først lansert i Nord-Amerika, men det er liten tvil om at den også havner hos oss, selv om det er uvisst når.

– Interessen i det norske markedet rundt våre S- og RS-modeller er historisk god, og henger sammen med en rekke nye og mer effektive modeller i Audi Sport-porteføljen vår. Vi forventer stor interesse rundt RS 5 Sportback straks den blir tilgjengelig her, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef for Audi i Norge.

Foto: Audi