Hjem Bilutstillinger BMW M8 Gran Coupe: Sinna bayersk eleganse

BMW M8 Gran Coupe: Sinna bayersk eleganse

Det finnes opplagt konkurranse der ute – men vi må innrømme at BMW M8 Gran Coupe er noe av det lekreste med fire dører som er vist på en god stund.

Åkei – BMW har lagt til «concept» bak – men om vi ser på detaljene, følger den de linjene som ble lagt gjennom 8 Serie Coupe i fjor – også det som et konsept.

I Genève avduket BMW sin 8er i en fullblåst M-versjon, som viser hvem av de tre tyske premiumgutta som virkelig er den sportslige.

Fem meter lang og med brede hofter

Naturlig nok er taklinjen noe høyere når Gran legger til Coupe-navnet – men med det lave panseret og Coca-Cola-fasongen, maskerer bort hvor stor den over fem meter lange bilen virkelig er.

Legg også merke til hvordan designerne hos BMW har gitt Gran Coupe M enda litt mer pondus til de elegante linjene.

En nærmest «duck tail» spoiler som er integrert i bakluka skal være standard for alle Gran Coupe-modellene – noe som er mulig takket være bruk av plast.

Vi snakker selvsagt rammeløse vinduer, der den godt gjenkjennelige «Hofmeister knekken» er maskinert inn i karosseriet, i stedet en tradisjonell profil i form av en list.

LES MER: HER ER BMW 8-serie coupe

Gi meg luft

M-versjonen er naturligvis utstyrt med de kjente tre luftinntakene i frontfangeren og henter klar inspirasjon fra GTE-raceren til sine gule frontlys. Disse svært karakteriske lysene, kan i fremtiden bli en av identitetsmerkene for BMWs M-biler.

For å gjøre plass til større dekk og felger, er hjulhusene breddet og bremsene ser ut til å kunne stoppe et middels stort godstog ved behov.

Bak kan, de som liker sånt, glede seg over fire svært potente eksosrør, som neppe bare er til pynt.

Bredt og publikumsvennlig

BMW er tilbakeholdne med tekniske detaljer, men mye tyder på at M8 Gran Coupe nok deler mye med nye M5. Det betyr i så fall at man kan glede seg over en 4.4-liters twinturbo V8 med rundt 600 hestekrefter og et firehjulsdriftsystem, som også kan beordres til å være bakhjulsdrift om det skulle behage sjåfør og eventuelle nervesterke passasjerer.

-Dette er en sånn bil du får ekstra bakoversveis av når du ser den i virkeligheten, sier David, vår mann på plass i Genéve. Et skikkelig monster fullt av råskap, men samtidig stilig – her er det tonnevis av tilstedeværelse. Og de gule lysene er fryyyktelig kule!

 

Forrige artikkelNexo er en ny Hydrogenbil fra Hyundai
Neste artikkelNye hybrid-systemer i C- og E-klasse. Førstnevnte har også fått facelift