Av Vegar Bjørge

Det er forsmaken på en ny sportsbil BMW viser på Villa d’Este ved Comosjøen denne helgen. Biltreffet er av det eksklusive slaget med både auksjoner av samlebiler, utstillinger og visning av eksklusive gamle og nye modeller. BMW har i lengre tid vist frem konsepter viet til historiske ikoner ved dette arrangementet. Eksempler på dette er M1 Hommage, 328 Hommage og 2002 Hommage.

-BMW Concept 8-serie er fremtid, fortid, form og følelser i skjønn forening. Som konseptbilen antyder, kan vi forvente oss ypperste kjøreglede, eleganse og moderne luksus når vi lanserer helt nye BMW 8-serie neste år. Den blir selve essensen av en BMW Coupè, sier Marius Tegneby, Kommunikasjonsrådgiver i BMW Group Norge.

Navnet 8-serie forplikter og 90-tallets 850 CSI er en klassiker som i dag er ettertraktet.

-Første generasjon BMW 8-serie er i dag en moderne klassiker, en bil som vekker begjær og følelser blant våre mange entusiaster. Når BMW nå igjen vekker liv i 8-serien, er det også starten på det som blir den største modelloffensiven i BMW’s historie, fortsetter Marius Tegneby.

Utseendet er klassisk og moderne. Klassisk GT-form med moderne lykter og store hjul. Bakparten skrår en del mer enn man kanskje er vant til, og baklyktene gir assosiasjoner til i8. Den typiske BMW-grillen er på plass i mer moderne form, og sammen med frontlyktene gir det en barsk utstråling. Innvendig ser det også meget bra ut, og vi håper at noe av dette interiøret også kommer på kommende 3-serie. Særlig rattet faller i smak.

Selvfølgelig vil det også dukke opp en M8, og den er allerede under konstruksjon. M-avdelingen hos BMW jobber parallelt med resten av teamet rundt 8-serien, og bilene med maskering er kommende M-utgave av 8-serie. Raceversjonen blir M8 GTE.

BMW 8-serie kommer i produksjon tidlig 2018 og får sin racedebut på Daytona i januar 2018.