Hjem Prøvekjøring Nissan e-200NV får lengre rekkevidde

Nissan e-200NV får lengre rekkevidde

Av Vegar Bjørge

Det er ikke bare Nissan Leaf som får nytt batteri når Nissan nå fornyer sin elektriske favoritt. e-200NV får samme batteripakke, og dermed har den rekkevidde den bør ha for å kunne bli en suksess blant håndverkere og varetransportører.

Med samme varekapasitet øker nå rekkevidden med 65 %, takket være det nye batteriet. Inntil 280 km skal den nå kunne kjøres før den må lades etter NEDC-standarden. I tillegg til nytt batteri har e-200NV også fått nytt infotainment system.

15000 e-NV200 har blitt solgt siden introduksjonen i 2014, og med nyhetene som nå kommer, vil den bli enda mer populær blant næringsdrivende. Nissan ønsker å holde sine forpliktelser angående reduksjon av CO2-utslipp i de store byene, og med nye tilkoblingsmuligheter, er e-200NV også blitt mer moderne.

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles, Nissan Europe, sier: «Alle bedrifter kan ha stor innvirkning på luftkvaliteten og trafikkorker, spesielt i bysentrum, og Nissan e-NV200 bidrar til å redusere CO2-utslippene de skaper. Som verdens ledende elbil-produsent er Nissan forpliktet til å hjelpe bedrifter og forbrukere med å skape en mer bærekraftig fremtid, og den nye e-NV200 er en viktig del av denne fremtiden.»

Her kan du lese om nye Nissan Leaf

Vi tok en tur med e-200NV Evalia 7-seter da vi var på Tenerife for å kjøre nye Nissan Leaf. Vi lot oss imponere på den korte turen vi kjørte. Sittestillingen bak rattet er komfortabel og man har god oversikt fra en ryddig førerplass. Rattet er vinklet litt for mye vannrett, men dette er noe man fint kan venne seg til. Bakover sitter alle 6 passasjerer godt, men det kan være en liten utfordring med bredden. 3 voksne får det trangt i midterste seterad, om de er av den litt grove typen, men det er ingen problemer for voksne å sitte helt bakerst. I tillegg til 7 personer får man også plass til en del bagasje, så dette kan være løsningen for deg som er ute etter en stor familiebil med mer enn 5 seter.

Motoren virker passe kvikk, takket være en jevn akselerasjon opp til toppfarten på 123 km/t. Fra stillestående til 100 tar det 14 sekunder. Det kommer litt vindstøy inn i kupeen, men forstyrrende blir den aldri. På vindfulle Tenerife kunne vi også merke at vinden tok godt tak i bilen. Likevel virker det som at e-200NV har trygge og fine kjøreegenskaper.

Styrefølelsen er veldig soft og duger bedre i byen enn på landeveien. Det understyrer om man tar litt i, og gynging er en faktor man må ta med om man ønsker aktiv kjøring i svinger. Til sitt formål er e-200NV genial, og jeg har fått en ny 7-seter favoritt. Tenk å kjøre til og fra fotballkamper med bussen full, å slippe dyre bensinregninger. mitt råd er å løpe å kjøpe før politikerne skrur igjen subsidie-krana.

Prisen er overkommelige 299 990 kroner, med det meste av utstyr. Døren bak er topphengslet, mens det er skyvedører på sidene for enkelt innsteg. Mørklagte vinduer på 2. og 3 seterad, lakkerte støtfangere og lakkerte speilhus er standard.

Nissan Connect EV har et navigasjonssystem som gir deg ladeområder og automatisk oppdatering av ladepunkter, EV telematikk, temperaturkontroll via telefon eller pc, talegjennkjenning, ryggekamera og avansert kjørecomputer. Ladestart og overvåkning av lading kan gjøres over telefon eller pc.

Når det gjelder lading har e-200NV normal ladesokkel, ladesokkel for tilkobling av CHAdeMO 50 KW hurtiglader, batterivarme og kjøelsystem, 6,6 KW lader med 6 meter EVSE ladekabel for vanlig lading i stikkontakt og 6 meter MODE-3 type 1 ladekabel for lading på 32 volts anlegg. Ved sistnevnte lading tar det 7,5 timer å lade batteriet til 100 %.

Varebilen, som vi ikke har fått prøvd enda, har 4,2 m³ lasteplass, tilsvarende 2 europaller og inntil 701 kg med last. Skyvedører på begge sidene og stor bakluke gjør det enkelt å losse på og av. Man kan også konfigurere varebilen med ønsket interiør i varerommet. Prisen for varebilen er 262 990 kroner.

Nissan har store forventninger til den nye varebilen, og tror nå flere kan velge å kjøre elektrisk i jobb, takket være den lengre rekkevidden. e-200NV passer godt i bymiljøer, takket være sin kompakte form. Om du velger 2-seter eller 7-seter, får du en moderne bil som dekker mange behov. e-200NV er tilgjengelig i Norge i løpet av kort tid.