Hjem Nyheter Nye Mercedes A-Klasse setter ny standard i kompaktklassen

Nye Mercedes A-Klasse setter ny standard i kompaktklassen

Av Vegar Bjørge

Mercedes A-Klasse setter en ny standard for hva som bør forventes av komfort og teknologi i kompaktklassen. MBUX brukergrensesnitt er på plass i Mercedes sin minste, og alle modellvarianter får nyutviklede motorer.

MBUX-Mercedes-Benz User Experience
A-Klassen er første Mercedes som får det helt nye multimediasystemet MBUX. Systemet er helt unikt, og kan lære takket være kunstig intelligens. Systemet kan selvfølgelig tilpasses ulike brukere, og ambisjonen er å skape en følelsesmessig forbindelse mellom bilen, sjåføre og passasjerene.

Andre nyheter som følger MBUX er Widescreen Cockpit med berøringsskjerm, «Augmented reality» og intelligent stemmestyring som aktiveres med kommandoen «Hey Mercedes».

Nye motorer
Motorprogrammet er også helt nytt, og fra starten kommer nyutviklede 4 sylindrede bensinmotorer med partikkelfilter på 1,4 liter (M282) og 2,0 liter (M260). Effekten er henholdsvis 163 hk og 224 hk. Sistnevnte har et dreiemoment på respektable 350 nm.

Dieselmotoren OM608 er også helt ny, og 1,5 literen med 116 hk/ 260 nm får motorstyrt utslippskontroll med AdBlue®-teknologi, turbo og vannkjøling. Denne motoren utrustes med en nyutviklet 7G-DCT dobbelclutsj kasse. Senere vil flere nye motorer følge, samt muligheter for 4MATIC firehjulsdrift.

A-Klasse har blitt enda mer intelligent
Forbedrede sensorer som ser opptil 500 meter fremover, gjør nye A-Klasse semiautonom, noe som før har vært forbeholdt de dyrere og større modellene hos Mercedes. Kart- og navigasjonsdata kan hjelpe føreren i en rekke situasjoner, som å tilpasse hastigheten når den nærmer seg svinger, viekryss eller rundkjøringer. Aktiv bremseassistent er nå standard, og systemet kan også oppdage kryssende fotgjengere og syklister.

Litt større
Nye A-Klassen har fått litt større bagasjerom, smartere stolpeløsninger for å gjøre sikten bedre, og komfortable mulitkonturseter med massasjefunksjon. Bagasjeplassen er plusset på 29 liter, og rommer nå 370 liter baggasje. Åpningen har blitt 20 cm bredere takket være delte baklykter, og man kan velge nå mellom 3 foreskjellige stoler. Standardstoler, komfortstoler og sportsstoler med integrerte nakkestøtter.

Målene på bilen er forøvrig 441,9 cm x 179,6 cm x 144 cm (LxBxH), og akselavstand på 272,9 cm.

Aggressiv og tøff front
Fronten kjenner man igjen fra nye CLS, og har fått samme aggressive stuket. Lyktene er smalere og LED-lysene gir en tøff signatur i mørket. Den aktive grillen slipper inn luft ved behov, og bidrar til å senke drivstofforbruket. A-Klassen er elegant og har fine linjer, og særlig linja under vinduene og taklinja, bidrar til den sportslige karakteren. Som alltid er doble eksosrør tøft!

6 år kontinuerlig vekst
– Da den nåværende A-Klassen ble lansert i 2012 ble det starten på en eventyrlig utvikling for Mercedes-Benz i Norge som nå teller seks år med kontinuerlig vekst. Nye A-Klasse er klar til å ta over stafettpinnen og jeg er sikker på at vi med denne modellen vil nå ut til et større, yngre og mer teknologifokusert publikum, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

Nye Mercedes A-Klasse kan bestilles fra mars, og forventes til Norge i løpet av våren.