Av Vegar Bjørge

Det er ikke så lenge til før vi får en fullelektrisk Kia Niro på markedet, og nesten ferdig bil blir vist i disse dager på den store teknikkmessa Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas.

Mange bilprodusenter bruker denne messen til å vise fremtidens biler, og Kia er ikke alene. Selvkjørende biler og elektrifisering er selvfølgelig fokus, men også mye annen teknologi vises fram. Bilen blir mer viktig i hverdagen vår, og den er på vei til og bli mye mer enn et fremkomstmiddel.

Her kan du lese om Hyundai sin nye hydrogenbil.

Kia sin stand kalles «Beyond Autonomous Driving», og viser kommende autonome teknologier. Standen rommer 3 biler sammen med konseptbilen, og her kan du lære mer om helt nye HMI-teknologier, ny og avansert førerassistentsystemer og verdens første integrerte 5G-løsning.

“Virtuell virkelighet og selvkjørende biler var for ikke lenge siden i en fjern fremtid. Nå blir dette raskt en realitet, og vi i Kia utforsker hvordan vi skal tilpasse de nye teknologiene for våre kunder. På CES vil vi dele vår strategi og visjon for fremtidig mobilitet, og viser avansert teknologi som våre kunder kan glede seg til», sier Dr. Woong-cheol Yang, Vice Chairman and Head of Hyundai-Kia R&D Center.