Hjem Nyheter Hyundais nye hydrogen-bil

Hyundais nye hydrogen-bil

Av David K Andersen

Hyundai kommer til å vise sin neste brenselcelle-bil på Consumer Electronics Show i USA om noen dager – her er de første offisielle bildene.

Vi har visst om at iX35 Fuel Cell skulle få en erstatter i 2018, og når er, om ikke særlig mye informasjon tilgjengelig, så i alle fall bildene av bilen på plass.

Consumer Electronics Show (CES) har etterhvert blitt et yndet sted for bilprodusentene å vise frem det siste de har innen tech. Herunder regnes gjerne miljøbilene, og dermed er det altså der, og ikke på Detroit-utstillingen, Hyundai viser denne nye bilen.

VI HAR TESTET HYUNDAI IX35 FUEL CELL – LES OM DEN HER

Hydrogen-bilen, vi vet ikke hva den skal hete ennå, er sterkt inspirert av FE Fuel Cell Concept fra Genéve-utstillingen i fjor. Den konseptbilen hadde en rekkevidde på 80 mil – hva produksjonsbilen får, må vi vente litt lenger før vi får vite.

Det eneste håndfaste foreløpig, er at den vil få avanserte førerassistent-systemer. Skal vi tippe, kan det være snakk om et mer avansert system enn Hyundai har i produksjonsbilene sine i dag – mer av et semi-autonomt opplegg, med eksempelvis større assistanse i kø-kjøring, ala Volkswagens Traffic Jam Assist.

Denne bilen kommer nemlig til å fungere som test- og utviklingskjøretøy for Hyundais selvkjørende teknologi. Brenselcelle-bilen passer godt til det, den har lang rekkevidde og er klargjort for avanserte systemer. De har tidligere sagt at deres første selvkjørende bil skal være på markedet i 2021.

Vi noterer at bilen, som fortsetter å være en SUV, har design vi ikke har sett før fra Hyundai. La oss anta at fremtidens modeller fra merket kan se litt ut som dette, i alle fall de som går på miljøvennlig energi.