Ved David K Andersen

Når du er på ferie, og Mecum holder storauksjon noen timer unna – da setter du deg i bilen og setter kursen.

Vi, eller spesielt Vegar, har jo skrevet masse om spennende auksjonsbiler opp gjennom. Senest i går kunne du lese om en kul Porsche-samling.

Dette med bilauksjon for klassiske og spesielle biler blir en stadig større greie verden over. Og det er jo noe med auksjon – spenning rundt hva prisene blir. Er det kupp ute å går? Og hva er egentlig prisnivået for den eller den bilen for tiden – hva er på vei opp?

Mange av auksjonshusene vi hører mest om, som for eksempel RM Sothebys, Bonhams eller Barrett-Jackson, spesialiserer seg på highend-biler i skyhøy prisklasse.

Mecum på sin side, har bredere spekter på priser og utvalg. Her på denne auksjonen i Florida går det alt fra Toyota Celica og Chevrolet C10 for en tusenlapp dollar eller to, og til millionbeløp, enten det gjelder Bugatti Chiron eller en sjelden klassisk muskelbil.

For meg var dette første besøk på en sånn auksjon, og det ble rett og slett fullt hakeslipp. 3 000 biler for salg, og for en vanvittig kul blanding av alt mulig. Enten du er interessert i alle biler, slik som meg, eller du er ute etter noe spesielt, er dette definitivt stedet. Mye kulere enn museum, og dessuten kan du jo både sitte i bilene og ofte snakke med eierne.

Jeg lagde en laaaang Snap-story, som gir et ganske kult innblikk i alt som var å se rundt omkring inne på auksjonsområdet. Formatet blir litt feil og kvaliteten er ikke på topp, men jeg tipper også du vil finne en del biler du liker, og at videoen gir et innblikk i den spennende auksjons-verdenen.

Under den finner du også et bildegalleri – det blir så mye at jeg har valgt å ikke kommentere hver enkelt bil i galleriet, men du finner selvfølgelig informasjon på Mecums hjemmesider om du vil vite mer.