Hjem Nyheter Nyheter Genéve: Toyota C-HR

Nyheter Genéve: Toyota C-HR

Tekst og foto: David K Andersen

Toyotas nye crossover C-HR ser ut som en konseptbil, men neida; dette er den ferdige produksjonsmodellen. Har de ellers sindige japanerne gått helt fra hektene?

Ja – det kan faktisk se sånn ut. Og bra er det!

Bare noen få dager før jeg satte kursen mot Genéve-utstillingen for blant annet å overvære avdukingen av denne bilen, skrev jeg en sak om C-HR hvor jeg refererte til konseptbilen de viste i Frankfurt i fjor høst. «Like ekstrem som konseptbilen blir nok ikke produksjonsmodellen» skrev jeg.

Det var bom gitt. Bortsett fra at den bilen vi får hit har fire dører, er den omtrent like oppsiktsvekkende som konseptversjonen.

For det første synes jeg at bilen ser knallbra ut, og for det andre er det ekstra kult at Toyota tør å gjøre noe så dramatisk.

C-HR står for Coupe High Rider. Toyota sier designerne ønsket å skape en bil som står ut i merkets modellutvalg og samtidig etablerer en ny retning blant mellomstore crossovere. Med denne bilen ønsker Toyota å rette fokus mot yngre kjøpere som lar det følelsesmessige være mer avgjørende for bilvalget.

Bonusen blir selvfølgelig at det tross alt er en Toyota. Ved siden av biten med kvalitet og kundeservice, byr C-HR dessuten på fullhybrid drivlinje.

Under skallet finner vi den nye TNGA-plattformen som vi allerede har testet ut i nye Prius. Det lover svært godt – her har vi en moderne og avansert plattform som er lett, stiv og gir gode kjøreegenskaper med blant annet uavhengig hjuloppheng i begge ender. Den hybride drivlinjen er den samme som i Prius, det leveres systemeffekt på 122 hk.

En av tingene jeg merker meg og ser frem til, er at den også vil leveres med Toyotas nye 1,2-liters turbomotor på 115 hk. Enten med CVT-automat, eller i min favorittversjon; med 6-trinns manuell girkasse.

Alt av utstyr skal være på plass. Både på komfortsiden og hva gjelder aktiv sikkerhet – Toyota Safety Sense vil komme som standard på C-HR.

Vi venter spent på første prøvekjøring av en av årets største nyheter på Genéve-utstillingen!

Her kan du se hvordan de så ut da Toyota dro teppet av C-HR for første gang – sjekk oppmøtet fra media!