Hjem Nyheter Motorsport: NM-suksess for Bil og Motorbloggen-førere

Motorsport: NM-suksess for Bil og Motorbloggen-førere

Av David K Andersen

Foto: Glenn Michael Solberg

Sensasjon i Drifting-NM
I fjor vant Odd-Helge Helstad NM i Drifting for juniorer. Siden det har han blitt 18 år og i stedet for å gå veien om SemiPro-klassen, hoppet Helstad rett opp i Pro – den øverste ligaen. Før sesongstart har bilen fått betydelige oppgraderinger, blant annet helt ny motor. Denne helgen var det endelig klart for sesongstart med NM-runde på Grenland Motorsenter. Det skulle vise seg å bli en helg Odd-Helge og teamet hans aldri kommer til å glemme.

Fredagens kvalifisering startet katastrofalt. Girkassen gav opp, Helstad mistet det ene giret etter det andre. På siste forsøk var bare andregir igjen. Så sprakk hele girkassen og alle trodde det var over. Det lille han fikk kjørt, holdt imidlertid til en 16. plass i kvalifiseringen. Med andre ord sistemann som får være med til neste dags finalekjøring.

Dermed går Odd-Helge, sammen med mentor Christer Halvorsen og mekanikere Daniel Olsson og Glenn Michael Solberg, til verks. Deler kommer nærmest flyvende inn fra Flisa i nord og Grimstad i sør, og SSP låner bort verkstedet sitt. Gutta jobber på spreng til klokken 5 neste morgen. Da har de konvertert hele drivlinjen på Odd-Helges Nissan. Tremec-kassen er borte og de har tilpasset og montert en BMW-girkasse på Toyota Supra-motoren. Mellomaksling har de sveist sammen av to halvparter og hele den bakre drivlinjen er byttet ut med en BMW-diff de sveiser. Helt utrolig.



Foto: Speed Passion/Trym Svennungsen

Første run i top 16 på finaledagen går mot Stig «Smygen» Wilhelmsen – en av Norges beste driftere og vinner av kvalet dagen før. Etter omkjøring vinner Odd-Helge og går videre til top 8. Der møter han en annen favoritt, Kenneth Nornes. Også nå går Odd-Helge videre. I top 4 blir det ny seier mot Christoffer Antonsen og plutselig er Odd-Helge i finale og skal møte Joakim Johnsen. Unggutten holder hodet kaldt og tar en sensasjonell seier.

Å vinne en NM-runde i Pro-klassen på første forsøk er egentlig ikke mulig. Det skal ikke gå – konkurransen er for hard. Da man likevel klarer det, attpåtil etter å ha jobbet på spreng hele natten med å ordne bilen…. Det blir en følelsesladd avslutning på en utrolig helg. -Jeg har ikke ord, sier Odd-Helge. -Det er ikke bare noe jeg sier, jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal si. Den jobben teamet gjorde med bilen… Kan bare si takk – helt utrolig. Følelsen er helt rå. Dette viser bare at man kommer langt om man aldri mister håpet og trua!

Bil og Motorbloggen er stolte av å ha navnet vårt på bilen til en slik fører og et slikt team. Å få være en liten del av noe slikt føles ganske rått for oss også. Gratulerer med seieren!

Crosskart-suksess
Det var ikke bare drifting i Skien denne helgen. Første NM-runde i crosskart ble kjørt på samme sted, samme helg. Dermed var den andre Bil og Motorbloggen-føreren på plass også. Thomas Holmen, som satser for fullt i rallycross med sin nye Supercar Lite, kjører også NM i Crosskart.

Foto: David K Andersen

Thomas startet veldig godt med to seiere og en andreplass i innledende omganger. Det ga nest beste startspor i finalen hvor han gjorde en bra start og kom ut på andreplass. På andre runde løsnet imidlertid rattet i crosskarten. Det ble i overkant interessant, og tankene flyr lett til den legendariske hendelsen med Petter Solberg, der rattet løsnet inne på en strekke og kartleser Phil Mills skrudde det fast mens Petter kjørte.

Thomas har verken kartleser eller plass til sådan for den saks skyld, så rattfiks i fart ble det dårlig med. Han klarte likevel å ta seg inn på en fjerdeplass og er fornøyd med helgen. -Jeg følte jeg hadde full kontroll da jeg hoppet inn i alternativsporet, sier Thomas. -Men så løsnet rattbosset og det satte meg i en vanskelig posisjon. Klarte å holde ut og komme inn på en fjerdeplass – fornøyd med det tross alt!

Nå lader Thomas fullt frem mot neste helg. Da er det klart for RallyX Nordic i Skövde i Sverige. Det er det første skikkelige rallycrossløpet på sommerføre i Supercar Lites – vi gleder oss og kommer tilbake med mer i den forbindelse!

Her kan du lese mer om Thomas og Odd-Helge:
Thomas Holmen klar for Supercar Lites
RallyX on Ice i Höljes
Odd-Helge Helstad oppgraderer for 2015
Sensasjonell 8. plass i Drift Allstars Mantorp Park
Førsesong-trening på Gardermoren