Hjem Nyheter Nyheter: General Motors jubilerer og Opel viser en smak av nye Astra

Nyheter: General Motors jubilerer og Opel viser en smak av nye Astra

Av David K Andersen
Foto: Opel

En halv milliard biler
Mens General Motors og Toyota fra år til år kniver om hvem som er verdens største bilprodusent, er det liten tvil om hvem som har levert flest biler totalt. I går leverte General Motors bil nr. 500 millioner siden oppstarten i 1908.

Opel feiret sin del av kaka, nærmere bestemt 68 millioner biler, i historiske omgivelser i garasjen til Opel Classic Car i Rüsselsheim, hvor en knippe trofaste kunder var invitert til middag. Også GM-fabrikker i Sør- og Nord-Amerika, Asia, Afrika og Kina feiret sammen med gode kunder.

I sakens anledning ble fem biler delt ut til spesielle kunder. En av dem var Anna Katharina Dionysius, som var involvert i en alvorlig ulykke med sin Opel Astra noen dager tidligere. Hun kom uskadet fra det, og Opel plukket opp at hun hadde takket Astraens høye sikkerhetsnivå for at hun var like fin. Nå fikk hun til sin store overraskelse overrekt en splitter ny bil av Opel-sjef Dr. Karl-Thomas Neumann.

– For meg er dette jubileet mer enn bare et imponerende antall. 500 millioner biler, betyr også 500 millioner kunder, med sine historier og opplevelser. Vi sier 500 millioner takk til disse kundene for deres lojalitet og tillit, det er ære å kunne spille en så viktig rolle i deres liv, sa Dr. Neumann.

Og om du lurer: I Norge er det solgt hele 666 000 Opeler!

Ny Opel Astra
Vi vet at en helt ny Astra er på tur. Nå kommer Opel med de første opplysningene om bilen. Ikke så detaljert, men interessant.

Premieren for Opels 11. generasjon kompaktbil blir på Frankfurt-messen i september. Dr. Neumann har selv satt strenge krav til nye Astra, og Opel startet utviklingen med helt blanke ark.

Plassen blir betydelig bedre tross mindre utvendige mål. Dessuten er vekten redusert. Da bilen i tillegg kun blir lansert med nye og sistegenerasjons motorer, lover dette bra for både kjøreglede og praktisk bruk.

PR-sjef i Opel Norge, Stein Pettersen, sier følgende i en kommentar: -Vi gleder oss til å introdusere en helt ny Astra i Norge. De som allerede har fått en sniktitt på bilen er svært entusiastiske.

Vi på Bil og Motorbloggen er også ganske spente på nettopp denne bilen. Det ser ut til at den representerer den første av flere helt nye Opel-modeller hvor lav vekt, design og kjøreglede står i fokus. Tre ting vi aldri sier nei takk til.

Opel har solgt 24 millioner eksemplar av Kadett og Astra så langt. Her ser du alle generasjonene, hvilken liker du best?

Kadett 1

Kadett A Coupe

Kadett B

Kadett B
Kadett C

Kadett D GTE

Kadett E GSI

Astra F

Astra G

Astra H

Astra J

Alle mann