Hjem Nyheter Nyheter Genéve: Renault Scenic

Nyheter Genéve: Renault Scenic

Av David K Andersen

I dag slapp Renault to teaserbilder av nye Scenic, som vises i Genéve tirsdag neste uke. Vårt første inntrykk? Oi – en flerbruksbil som ikke er kjedelig å se på. Snarere tvert i mot.

Det er flere grunner til at flerbruksbiler ikke har vært det helt store her i Norge de siste årene. En av dem at folk gjerne vil ha crossovere eller SUVer istedet. En annen kanskje at småbarnsfamilier, som faktisk ønsker seg en slik bil, gjerne ikke kjøper ny bil, men brukt. Uansett: Med nye Scenic kan ting skje.

Renault var pioneeren i dette segmentet – de fant opp klassen med Megane Scenic i 1996. Nå ser de ut til å gjøre en liten snuoperasjon en gang til. For signalet er jo tydelig: Skal du henge med nå fremover, holder det ikke at bilen er praktisk. Den skal også være svært så stilig.

Renault Espace
Foto: David K Andersen

For de som har sett storebror Espace, er det lett å se at designsjef på Renault, Laurens van den Acker har en plan. Som med Espace, får nye Scenic litt crossoveraktig stuk. Den får også samme tredelte frontrutedesign, som gir glimrende sikt og mye lys inn i bilen.

Bakkeklaringen har økt på nye Scenic, den har bredere sporvidde og mindre overheng. Under skallet regner vi med å finne samme plattform som både Megane, Talisman og Espace deler. Mer vet vi ikke foreløpig, men kommer tilbake med flere bilder og mer info etter at teppet har gått opp i Genéve neste uke.