Hjem Nyheter Range Rover oppdaterer Evoque

Range Rover oppdaterer Evoque

Range Rovers minste SUV er midt i livet, og oppdateres med ny skjerm og forbedret ladbar drivlinje.

Av David K Andersen

Det er Range Rover, altså den store L460en som var ny i fjor, som står som forbilde når minstemann fornyes. Linjene er renere og skarpere, både utvendig og på innsiden.

Den buede 11,4-tommers skjermen fra Velar og Land Rover Discovery Sport tar plass i midten av dashbordet, og inkluderer nå alle viktige funksjoner – også styringen av klima-anlegget.

Det tidligere panelet foran girspaken som ble benyttet til å justere temperaturen og andre funksjoner, forsvinner og erstattes av et oppbevaringsrom med blant annet ladeplate.

Målet med det nye digitale systemet er minst 80 prosent av alle funksjoner skal kunne nås via maksimalt to trykk. Derfor har du striper med hurtigvalg på begge sider av skjermen.

Nye Evoque er selvsagt på nett, og kan dermed oppdateres OTA. App til telefonen som lar deg styre lading, klimatisere innsiden eller låse opp og igjen, er en like naturlig del av bilen.

Et oppdatert luftrensesystem bedrer inneklimaet, og så er bruken av bærekraftige materialer i det særdeles rent designede interiøret økt. «Kvadrat» ullblanding erstatter for eksempel skinn, og er samtidig 58 prosent lettere.

Den ladbare hybrid-utgaven P300E AWD har fått endret kjemi i batteriet på 14,9 kWt, og skal med det gi litt ekstra elektrisk rekkevidde. Den er nå oppe i 62 km.

Bensinmotoren er på 1,5 liter i denne utgaven, og leverer sammen med elmotoren systemeffekt på 309 hestekrefter. Det gir akselerasjon fra 0-100 km/t på 6,4 sekunder.

Innstegsmodellen er en bensinutgave med mildt hybridsystem og 160 hestekrefter. Den begynner på 823 900 kroner.

Det er også mulig å velge en 204-hesters diesel-utgave, men med startpris på over millionen mot den ladbare hybridens 891 900 kroner, er det den elektrifiserte versjonen som er mest aktuell.

Galleri: