Hjem Nyheter Elektriske Jeep Avenger med norsk pris

Elektriske Jeep Avenger med norsk pris

Jeeps første elbil er rett rundt hjørnet. Prisen kommer til å plassere merket tydelig på Norgeskartet.

Av David K Andersen

Lille Jeep Avenger, som nylig ble kåret til årets bil i Europa av en jury med motorjournalister, nærmer seg lansering i Norge. Nå er prisene klare.

Med start på 328 900 kroner for Longitude-versjonen, 358 900 for mellomnivået som heter Altitude og 378 900 for toppversjonen Summit, er det liten tvil om at Avenger kommer til å gjøre Jeep til et mer vanlig syn på norske veier enn på lenge. Kanskje til og med noen gang.

Før du løper jublende avgårde i påvente av din nye offroad-amerikaner, er det imidlertid tre ting å være oppmerksom på.

Liten med god rekkevidde

For det første er dette en liten bil, den tilhører B-segmentet for SUVer, altså snakker vi småbil – lengden er drøye 4 meter. Å få med familien går nok greit, men det er snakk om 355 liters bagasjerom.

Den andre tingen er at Avenger, i alle fall i overskuelig fremtid, ikke kommer med firehjulsdrift.

Det veies imidlertid noe opp av klassens beste bakkeklaring (20 cm), kort overheng som gir høy angrepsvinkel om du skulle komme over hindringer, Hill Descent Control og behjelpelige kjøremodus.

Siste punkt er drivlinjen, som er felles med hva de oppgraderte elbilene fra Stellantis er i ferd med å få.

Batterkapasiteten er på 54 kWt brutto, som ikke er så mye. Der kommer imidlertid bilens størrelse deg til gode, den skal nemlig likevel klare 400 km. Det er svært bra for segmentet.

Motoren leverer 156 hestekrefter og 260 Nm, så til 100 km/t kommer du deg på respektable 9 sekunder.

Design og følelse

Etter å ha kikket nærmere på bilen og prøvesittet under premieren på Paris-utstillingen i fjor høst, tror jeg imidlertid det er denne bilens mer sjarmerende sider, som sammen med prisen kommer til å sørge for suksess.

For den ser jo minst like tøff ut som andre Jeepmodeller, særlig om du tør å bestille noe annet enn den sedvanlige grånyansen de fleste av merkverdige grunner velger når ny bil anskaffes.

I valget mellom denne og en hvilken som helst elektrisk konkurrent i samme segment, er det null tvil om hvem som vinner på utseende.

Det hele følges opp av innsiden, som har like kul design som det utvendige. Deler av dashbordet er fargekoordinert med utsiden, og så har du selvsagt masse kule detaljer som fører tankene til Jeeps kuleste og mest legendariske bil – Wrangler (les test her).

Doble skjermer er også på plass, den foran deg måler 10,25 tommer, mens infotainmentskjermen gir trådløs Apple Carplay og Android Auto som standard på alle versjoner.

Jeep sier nye Avenger er på plass hos norske forhandlere nærmere sommeren. Vi kommer tilbake med første prøvekjøring i løpet av våren.

Flere pressebilder: