Hjem Nyheter Nye Hyundai Kona blir større

Nye Hyundai Kona blir større

Hyundai har vist de første bildene av helt nye Kona, som vokser med hele 15 cm.

Av David K Andersen

Den lille SUVen Kona, som både har blitt produsert som elbil og med bensinmotor under panseret, har ikke uten grunn vært svært populær i Norge.

Lang rekkevidde og mye utstyr for pengene har ikke uventet gitt suksess.

Eneste ankepunkt har vært størrelsen. Dagens utgave er nemlig en liten SUV, altså en bil på størrelse med en tradisjonell småbil ala Volkswagen Polo eller Hyundais egen i20.

Akkurat det fikk kanskje ikke alle nordmenn med seg i all sus og dus rundt introduksjonen for noen år siden – den ser jo fort ut som en hakket større bil enn den egentlig er.

Nå ser det ut til at Hyundai har tenkt samme tanke selv: Hvor ikke bare lage den større?

Det er nøyaktig hva de har gjort, nye Kona er hele 15 cm lengre enn den straks utgående versjonen. Det tar bilen opp en hel klasse, og plasserer den i kompakt-SUV-segmentet.

Nå er ikke bagasjeroms-volum og den slags offentliggjort foreløpig, men med lengde på 4,35 meter er vi oppe på en størrelse som faktisk gjør det mulig å bruke bilen som hovedbil for en ikke altfor plasskrevende familie. Altså vil den nye modellen kunne tiltale langt flere.

Kona vokser også på bredden (+25mm) og hva akselavstand gjelder (+60mm).

Hyundai lover i tillegg praktiske løsninger i interiøret, og ekstra plass i baksetet takket være spesiell setedesign.

Ellers henter innsiden også inspirasjon fra Ioniq5 med «living space» som skal tilfredsstille ulike livsstiler og gi ekstra god følelse.

Doble 12,3-tommers skjermer gir store digital informasjonsflate, og girvelgeren er flyttet opp til rattet for å frigjøre mer plass i midtkonsollen.

Flere bilder og mer informasjon om rekkevidde og mer, er lovet om ikke lenge.

Forrige artikkelTest: Mercedes-AMG G 63
Neste artikkelTest: BMW i4 eDrive40