Hjem Nyheter Mercedes viser interiøret i EQS SUV

Mercedes viser interiøret i EQS SUV

EQS SUV er en stor elektrisk luksusbil med plass til 7, nå viser Mercedes interiøret i forkant av premieren i april.

Av David K Andersen

Mercedes skiller på lave personbiler og SUVer ved å legge til bokstavene GL i navnet på sistnevnte. For elbiler er det imidlertid EQ som gjelder for identifikasjon, som betyr at vi har lurt litt på hvordan de har tenkt å skille personbil og SUV i den leiren.

Svaret ser ut til å være at SUVene rett og slett skal hete SUV.

Dermed har vi altså her en elektrisk SUV i S-klasse-land. Eller en GLS, bare elektrisk.

Det betyr imidlertid ikke at EQS SUV nødvendigvis er en GLS tilpasset batterier og elmotorer.

Som dagens bilder viser, er blant annet Hyperscreen fra EQS på plass. Og selv om bilen foreløpig er tildekket med kamuflasje og datoen for avdukingen, later det til at karosseriet skiller seg på flere punkter.

I første rekke gjelder det bakre del, hvor tak- og vinduslinjer ikke stemmer over ens. Samtidig er det liten tvil om at det er en stor bil vi ser på disse bildene.

Et annet hint om størrelsen, er at det etter hvert også skal komme en EQE SUV – som selvsagt vil plassere seg mellom denne og dagens EQC.

Selv, sier ikke Mercedes stort foreløpig, disse bildene er vel mest egnet til å reklamere for selve premieren. Men det er jo hyggelig at man viser faktiske bilder av interiøret, fremfor ett av frontlysene, som ser ut til å være bransjestandard for slike teasere.

Tyskerne lover i alle fall romslig og fleksibelt interiør, hvor andre seterad kan justeres elektrisk. Om du vil ha bilen levert med en tredje seterad eller ikke, skal være opp til deg.

-Mercedes-Benz sin elektriske portefølje vokser i et utrolig tempo, og allerede i april får vi se bildene av helt nye EQS SUV for første gang. Den store elektriske luksus-SUVen byr på opptil 7 seter, og tar med seg de beste elementene fra EQS, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Hva det er snakk om i form av batteri- og drivlinje-data vet vi ikke noe om, men kan minne om at EQSen som ikke er SUV, i 580 4Matic utgave, byr på 524 hestekrefter og 855 Nm. Og den har netto batterikapasitet på 107,8 kWt.

Det ville ikke være unaturlig om EQS SUV ender opp med noe der omkring.

Her er bildene: