Bertel O. Steen importerer fra før 6 bilmerker til Norge. Nå tar de også over Alfa Romeo, Fiat og Jeep.

Av David K Andersen

Italienske Alfa Romeo og Fiat, og amerikanske Jeep, er en del av gruppen som nå heter Stellantis og består av det som før var PSA og FCA (Fiat Chrysler). At konsernet som nå er verdens sjette største, med 300 000 ansatte og fabrikker i 30 land ønsker å samle sine merker hos én partner i Norge, er ikke så rart.

De tre merkene som nå flytter, har de siste årene blitt importert til Norge av Fiat Chrysler selv, før det igjen var det Suzuki og BYD-importøren RSA som hadde ansvaret.

Salget har vært begrenset i Norge i lang tid, men dagens modellinje, og ikke minst hva som ventes fremover, gjør potensialet betydelig.

Blant annet imponerer nye elektriske Fiat 500 (les test her), og mens vi venter på en rekke nye elbiler, finnes det mange ladbare varianter. Til og med legendariske Jeep Wrangler kan plugges inn og kjøres på strøm.

Og så er det jo en ikke ubetydelig arv Bertel O. Steen nå tar over. De tre merkene bærer tradisjoner innen motorsport, design, teknologi og innovasjon få andre kan matche.

Der tror vi nettopp nettopp denne importøren er midt i blinken. Ikke bare har de vært importør av Fiat til Norge i bilens tidligere dager (fra 1909 til 1929), men de viser gjennom eksisterende merker i porteføljen som Mercedes, Citroën, Peugeot og Opel, at det både er entusiasme og fokus på å ta vare på arven.

Selskapet har en lang rekke historiske modeller som rullerer mellom hovedkontoret, showroomet i Bjørvika og ulike events. Hva de gjør med Alfa Romeo, Fiat og Jeep blir spennende å følge med på.

-Stellantis er en av verdens ledende bilprodusenter, med en meget sterk satsing på elektriske modeller. For Bertel O. Steen innebærer denne avtalen at vi befester posisjonen som Stellantis sin foretrukne partner i Norge. Dette er et samarbeid som strekker seg helt tilbake til 1930 da Bertel O. Steen startet import av Peugeot til Norge. Det har således dype røtter og vil være av stor betydning for oss også i årene som kommer, sier konsernsjef Harald Frigstad. 

HER KAN DU LESE MER OM FREMTIDSPLANENE TIL STELLANTIS

Jeep Wrangler Rubicon 4xe ladbar hybrid
Forrige artikkelPrøvekjørt: Opel Grandland Hybrid
Neste artikkelPrøvekjøring: Skoda Enyaq Coupé prototype