Hjem Nyheter Volkswagen Polo facelift

Volkswagen Polo facelift

Volkswagen Polo oppdateres med nytt utseende som tar den nærmere Golf, og mer teknologi.

Av David K Andersen

Fossile småbiler er ikke lenger det store i Norge, men for deg som trenger et rimelig, ikke-elektrisk alternativ, utgjør de fortsatt gode valg.

Volkswagen Polo kom i hel ny generasjon i 2017, du kan lese test hvor den bryner seg på Ford Fiesta her. 

Nå er tiden kommet for midtlivsoppdatering, og med ny Golf lansert siden sist, dras stylingen ikke uventet i samme retning.

Familielikhet på design, er en av oppskriftene bak småbilsuksessen, som på sine 45 år i produksjon har solgt mer 18 millioner eksemplarer. Det er ikke bare Golf som er inspirasjonen denne gangen, den henter også hint fra ID.3, via LED-stripen som går tvers over grillen.

Støtfangerne er nye både foran og bak, det samme er lyktene i begge ender, som nå kommer med LED som standard. Bak er de dynamiske.

Viktigere, er det at den kommer med mulighet for LED Matrix automatiske lys, og følger dermed Opel Corsa som også har tatt med denne teknologien ned i småbilklassen.

Polo øker ørlite på lengden, men det er bare et resultat av andre fangere. Det er ok, dette er en av de rommeligste bilene i klassen allerede fra før.

Også drivlinjene er de samme, i Norge er det snakk om 1-literen med turbo og 95 hestekrefter, i kombinasjon med 7-trinns DSG automat.

Sikkerhet og teknologi oppdateres imidlertid betydelig, du får nå mulighet for Travel Assist også i småbilklassen. Der kombineres adaptiv cruisekontroll, med stopp/start-automatikk, med aktiv styring fra filholderen, slik at Polo blir autonom på nivå 2.

Som Honda Jazz og Toyota Yaris, for dessuten også Polo senter-airbag mellom forsetene.

På innsiden finner du siste generasjon infotainmentsystem med skjerm på 6,5 eller 9,2 tommer. Temperaturjustering via sveiping, ala Golf 8 og ID, dominerer den nye klima-anlegg-styringen.

Bak det nydesignede rattet, finner du digital instrumentering med skjermstørrelse på 8 tommer.

Nye Polo kommer til Norge i september, importør Møller har sydd sammen en velutstyrt lanseringsmodell med nivå Style, som erstatter gamle Highline. Den kommer med mye av utstyret nevnt over, blant annet LED Matrix, som standard.

Galleri: