Hjem Nyheter Citroën C3 Aircross facelift

Citroën C3 Aircross facelift

Ny front signaliserer facelift for små-SUVenes komfort-mester, Citroën C3 Aircross.

Av David K Andersen

Jammen har det ikke gått fire år siden Autobest kåret C3 Aircross til Årets Bilkjøp, og vi testet bilen for første gang. Dermed er tiden inne for midtlivs-oppdatering av Citroëns minste SUV.

Denne bilen var en del av «små-SUV-bølgen» som kom den gangen. Omtrent samtidig, lanserte nesten alle merker biler i denne klassen. Hva det er snakk om, er rett og slett SUVer, eller kanskje mer presist crossovere, i samme bilklasse som de tradisjonelle småbilene ala Citroën C3 eller Ford Fiesta.

Alle vil jo ha denne biltypen nå for tiden, og for akkurat denne klassen, må vi fortsatt si at den som kanskje løste oppgaven aller best, var Citroën.

Istedet for å bare heise opp en småbil og gi den større hjul og sorte skjermbreddere, krysset Citroën inn en dose flerbruksbil også.

Resultatet var, og er naturligvis fortsatt, at du får såpass god plass innvendig at bilen duger som hovedbil for små familier.

Sammen med lav pris og fokus på komfort, ble det en pakke vi likte svært godt.

Bilen er bare 4,16 meter lang, men takket være oppreist setestilling og skyvbart baksete, kan den by på opp til 520 liters bagasjerom. Selv med baksetene i bakerste stilling, har du 420, som eksempelvis er mer enn i nye Ford Mustang Mach-E.

På det området er det ingen endringer med årets nyhet, men den har fått en ny stor midtkonsoll som er designet for å være tilgjengelig også fra baksetet.

Komfort-fokuset styrkes ytterligere ved hjelp av nye forseter. De er av siste generasjon fra «Advanced Comfort»-programmet, som betyr flere lag stopping med ulik fasthet. Sammen med uvanlig stor bredde for bilstørrelsen, skal de gjøre både korte og lange turer så behagelige som mulig.

Via ny infotainmentskjerm på 9 tommer, skal brukervennligheten også bedres. Apple Carplay og Android Auto er naturligvis på plass, det samme gjelder «Connect Nav», som gir deg oppdatert trafikkinformasjon.

Blant bilens 12 assistentsystemer som gjør den sikrere og enklere å kjøre, er nytt ryggekamera med høyere oppløsning. Den får også fullt LED hovedlys – som den trengte.

Som du ser av fronten, er det ikke vanskelig å skille mellom utgående versjon og den faceliftede. Den nye grillen setter rett og slett en temmelig temperamentsfull standard med sitt sinte uttrykk. Det er vel sånn det skal være med en tøff SUV?

Sammenlignet med tidligere, kan C3 Aircross spesifiseres i langt flere farger og fargekomabinasjoner. Hele 70 ulike valg er mulig. På innsiden kan det velges mellom fire fargetemaer, to av dem hentet fra nye C4.

Nye Citroën C3 Aircross er på plass i Norge til sommeren.

MER CITROËN? LES TEST AV ELEKTRISKE Ë-C4 HER!

Galleri:

Forrige artikkelTest: Volvo V90 Cross Country B5 AWD
Neste artikkelTest: Ford Mustang Mach-E