Hjem Nyheter Lexus senker prisene på elbilen UX 300e

Lexus senker prisene på elbilen UX 300e

De fleste merkene økte prisene i vår. Nå er Lexus blant de første som setter dem ned.

Av David K Andersen

Etter endringer i valutakursene i vår, ble flere merker nødt til å skru opp prisene på en rekke modeller. Selv om situasjonen ikke er helt hva den var før Corona-utbruddet, stabiliserte strengt tatt kursene seg rimelig greit allerede i juni.

Få har imidlertid satt ned prisene foreløpig, men sammen med Tesla, er nå Lexus blant de første på lenge, som setter bilpriser ned, istedet for opp.

Det kan naturligvis ha sammenheng med andre ting også, eksempelvis vel frisk tro på at det norske markedet er villig til å betale godt for elektriske biler og ladbare hybrider. I hvilken grad det gjelder Lexusen vi snakker om her, er jeg mindre sikker på.

Men jeg noterer meg at elbiler og ladehybrider, som også kommer i rene fossil-utgaver, til tross for helt eller delvis avgiftsfritak, ofte både er dyrere enn de kraftig avgiftsbelagte fossil-versjonene, og ikke minst dyrere i Norge enn i andre land.

Over til UXen, er det en kompakt-SUV vi kjørte i elektrisk utgave for første gang i vår. Du kan lese mer om bilen og hvordan jeg opplevde den i denne linken.

Komfort og luksus er som vanlig det som gjelder i Lexus, og med lydløs og vibrasjonsfri elektrisk drivlinje, oppleves UX300e som svært vellykket – den finner helt klart en egen plass i dagens elbil-utvalg.

Ekstra interessant, blir den når prisene nå reduseres med 30 000 kroner.

Det betyr at innstegsversjonen vil starte på 369 000 kroner, mens topputstyrte Luxury Sun krever 472 500 kroner. Mellom de to, finnes ytterligere fire utgaver å velge mellom.

Du får ikke mest rekkevidde eller best plass for pengene, men med premium for øyet, enten det gjelder selve bilen, eller den velkjente servicen fra Lexus-forhandlerne, blir dette en svært attraktiv pakke.

-Lexus UX 300e er en luksusbil til gunstig pris. I tillegg er Lexus kjent for ekstremt god kundeservice, trygghet og kvalitet. Vi garanterer at alle kunder skal få personlig oppfølging ved overlevering av bilen og som eiere av bilen, sier Knut-Erik Jahnsen, leder for Lexus i Norge.

UX 300e vil være på plass hos LExus-forhandlerne i månedsskiftet oktober/november.

Galleri: