Hjem Nyheter Audi e-tron GT kan reserveres

Audi e-tron GT kan reserveres

Audis kommende elektriske toppmodell e-tron GT kommer neste år. Nå kan den reserveres.

Av David K Andersen

SUV er fint det, og e-trons popularitet her i landet vil foreløpig ingen ende ta. Samtidig er Audi et merke som ikke tar lett på det sportslige, og akkurat der kommer du ikke til topps med høyreist og stor familiebil.

Med tilnavnet GT skal saken løses, og selv om vi bare hat sett konseptbilen, og ingen har kjørt den, er det mulig å være ganske sikker på at Audis nye elektriske toppmodell kommer til å bli noe helt utenom det vanlige.

Den deler tross alt base med Porsche Taycan, og alle som har kjørt den, vet at vi snakker klasseforskjell mot alt tidligere laget med elmotor. Om vi snakker dynamikk og kjøreglede.

Rent spesifikt er det foreløpig lite nytt å komme med, men det sies at produksjonsmodellen skal tilsvare konseptbilen i stor grad på alle områder. Både teknisk og på design. Den hadde 590 hestekrefter og skulle klare 0-100 km/t på 3,5 sekunder.

Skal vi tippe, vil det antagelig komme enda heftigere utgaver enn det av e-tron GT etterhvert.

Batteripakken vil være på drøye 90 kWt, så rekkevidden burde være mer enn 400 km. I tillegg får den selvfølgelig 800 Volts system, som blant annet betyr svært høy hurtiglade-hastighet.

Nøyaktig hva tallene blir, enten det er snakk om hestekrefter, akselerasjon eller pris, må vi vente med til tidlig neste år, men for å holde orden på en stor ventet etterspørsel, har den norske importøren nå implementert et reservasjons-system.

20 000 kroner gir deg en plass i køen, og skulle du velge å ikke skrive kontrakt når det blir mulig, får du selvfølgelig pengene tilbake.

-Audi e-tron GT er en prestisjemodell for Audi, med potensialet til å bli en virkelig volummodell for oss i det norske markedet. For å ivareta de norske entusiastene best mulig, lanserer vi nå en reservasjonsløsning på audi.no som åpner for at de mest interesserte får ekstra oppfølging og et forsprang når bilen kan bestilles og utleveres i 2021, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS.

Galleri:

Forrige artikkelPrøvekjøring: Toyota Yaris
Neste artikkelMaserati MC20