Hjem Klassikere Bildespesial: Porsche Museum

Bildespesial: Porsche Museum

Etter å ha vært stengt siden midten av mars, åpner nå Porsche museet sitt igjen. Vi benytter anledningen til å se litt på bakgrunnen og vise noe av hva du kan finne på innsiden.

Av David K Andersen

Hvis du noen gang har vært på et offisielt museum knyttet til et bilmerke, vet du hvilket himmelrike disse kan være for oss bilentusiaster. I arbeidet med å vise merkets høydepunkter gjennom historien, er det sjelden spart på hverken det ene eller det andre – du vil elske et besøk, jeg lover.

Lover, gjør jeg også at vi skal besøke Porsche Museum i Stuttgart-Zuffenhausen en gang, og ta deg med. Dette går for å være et av verdens flotteste.

Porsche vedtok å bygge nytt museum tilbake i 2004. Det skulle være det mest spektakulære bygget i selskapets historie, og åpnet dørene for første gang 31. januar i 2009.

Bygningen er i seg selv et arkitektonisk mesterverk, bare den verdt et besøk. Tegnet av Delugan Meissl og bygget i stål og betong, er den 5 600 kvadratmeter store strukturen plassert på tre V-formede baser.

Som på alle store museer, skiftes utstillingene med jevne mellomrom ut. Du har selvfølgelig alltid mulighet til å oppleve den komplette Porsche-historien ved å starte i den ene enden og jobbe deg opp gjennom årene, men i tillegg er det alltid helt spesielle egne utstillinger å kikke på. Oftest i forbindelse med aktuelle temaer, for eksempel 917-jubileet i fjor – hvor en rekke eksemplarer ble hentet opp fra eget lager, og inn utenfra, for å feire.

Det er ikke sikkert det blir så enkelt å besøke Porsches museum for oss nordmenn riktig enda, men ta en titt på galleriet under, hvor jeg har gått gjennom presseportalen og plukket ut en del bilder fra de siste årene.

Har du litt bensin i blodet, planlegger du etter å ha sett dette, allerede et besøk!