Hjem Klassikere Mini Remastered fra David Brown

Mini Remastered fra David Brown

Hvis klassisk Mini er din greie, kan du nå kombinere favoritten med kvalitet, luksus og moderne utstyr – håndbygget etter de høyeste standarder. Drøm deg bort med Mini Remastered fra David Brown Automotive

Av David K Andersen

Det første vi skal passe på, er å ikke blande sammen David Brown med David Brown. Dette er nemlig ikke samme mann som produserte traktorer og en periode eide både Aston Martin og Lagonda.

Han vi snakker om her er langt yngre, men fortsatt en britisk forretningsmann med svært stor bilinteresse. David Brown Automotive ble etablert i 2013, og bygger, ofte basert på legendariske klassikere, de lekreste farkoster.

Mini Remastered, som det handler om i denne artikkelen, er forsåvidt ikke nye, disse har det vært mulig å få tak i en stund. Men i forbindelse med at Simon Cowell fikk overlevert sitt drømmekesemplar denne uken, ble produsenten igjen aktuell, og jeg tenkte det kunne være hyggelig å drømme litt om Mini en søndags kveld.

I veldig korte trekk dreier det seg på mange måter om at de gjør det samme med klassiske Mini (ikke de nyere typene), som Singer gjør med Porsche.

Riktignok uten så ekstreme forandringer hva motorisering gjelder, men likevel.

Mens vi er på motoren, så brukes originalenheten, men kan bores opp og modifiseres sånn at den er på 1 330 kubikk og yter i underkant av 90 hestekrefter. Ikke voldsomt mye, men husk at dette er en knøttliten og lett bil, uten hverken moderne sikkerhetssystemer, ledningsnett eller andre ting som gjør at kiloene raser på i moderne biler.

NY OG ELEKTRISK I STEDET? VI HAR KJØRT NYE MINI COOPER SE!

Bilene er inspirert av Caféracere (MC) og Monte Carlo, og de skal ved siden av å passe perfekt inn i bilsamleres garasje, også være morsomme og brukervennlige i bykjøring.

Du bestemmer nok det meste av hvordan interiør, lakk og utstyr skal se ut og være, men en del av greia er selvfølgelig at det monteres inn moderne utstyr også. Som for eksempel infotainmentsystem med Apple Carplay og den type ting.

Jeg har selv kikket nærmere på disse Miniene under bilutstillinger rundt om de siste par årene, og de fremstår enda mer attraktive og perfekte i stil og utførelse i virkeligheten enn på bilder.

Vil du lese mer om disse bilene og David Brown Automotive, kan du besøke selskapet i denne linken. 

Galleri: