Design og komfort er ting Citroën C3 er sterk på. Når den nå oppdateres, er det først og fremst der forandringene skjer.

Av David K Andersen

Citroëns småbil C3 kan kanskje ikke skryte på seg klassens beste plassforhold eller fete GTI-utgaver, men på design, komfort og pris, scorer den som vi fant ut i forrige test, godt.

Det konseptet har vist seg svært vellykket for det franske merket, som har solgt over 750 000 slike C3er siden introduksjonen i 2016.

LES TEST AV CITROËN C3 HER!

Nå er det tid for facelift, hvor Citroën velger å videreutvikle allerede kjente kvaliteter.

Den nye fronten markerer en ny retning for uttrykket vi etterhvert vil se på flere nye modeller, og er inspirert av konseptbilen Cxperience som ble vist på bilutstillingen i Paris i 2016. Kjente vinkler fra merkets klassiske modeller går igjen i lyktedesign og linjer.

Langs sidene beholder den Airbumps, som kombinerer design og fornuft, mens den avlange firkanten med avrundede hjørner settes inn som et eget element i taket.

På innsiden kommer det nye materialer og fargevalg, som både skal bedre følelsen, og sprite opp stilen.

Komforten forsterkes med seter fra Citroëns «Advanced Comfort»-program. Tykkere skum og bedre korsryggstøtte, er sammen med innførsel av armelene etter forespørsel fra kundene, med på å skape samme komfort som du finner hjemme i stua. Det er i alle fall tanken, og vi tviler forsåvidt ikke på at det stemmer – de har vært flinke med setene i det siste hos Citroën.

-I tråd med filosofien til Citroën, så gjøres det ikke noen kompromisser når det kommer til komfort for fører og passasjer, sier Ole Stefan Nedenes, merkesjef for Citroën hos Bertel O. Steen.

Den siste nyheten av betydning, i alle fall som vi kjenner til i denne omgang, er at mulighetene til individualisering av din bil, økes betydelig.

Allerede fra før, har det vært mulig å spekke C3 i en rekke spreke og kanskje litt uvanlige fargekombinasjoner på både innsiden og utsiden.

Franskmennene sier imidlertid at kundene i småbilklassen er mer opptatt av design enn i andre segmenter, og dermed utøkes nå mulighetene.

Mens du tidligere kunne få C3 i 36 ulike fargekombinasjoner, kommer den nå i hele 97 mulige varianter. Helt nye fargevalg og flere nye felger, sørger for det utvidede spekteret.

Sikkerhet og tilkoblingsmuligheter forbedres samtidig. 12 aktive systemer skal hjelpe deg med å unngå uhell og lette kjøringen, og bilen er på nett, sånn at den kan varsle ved uhell eller ulykke, og hele tiden ha oppdatert navigasjon og infotainment.

Nye C3 er på plass til sommeren, vi kommer tilbake med prøvekjøring så snart det lar seg gjøre.

 

Forrige artikkelSkal du sende penger til utlandet? Slutt å betale for mye!
Neste artikkelTest: Lexus RX450h