Om du er litt over gjennomsnittet glad i Caroll Shelby – stiger sikkert humøret når vi kan fortelle at Super Snake er tilbake.

Kun de heftigste Mustang-modellene som har blitt bygget er nemlig bærere av denne benevnelsen.

Nå plukker Shelby American frem igjen navnet for F-150 – og med friske 770 hestekrefter fremstår det som en temmelig god vurdering.

Konseptbilen ble vist på SEMA tidligere i år – da med 755 hestekrefter – mens produksjonsbilen får enda noen flere – og ender på 770.

Mer eller uten pustehjelp

Alle starter på produksjonslinjen som en F-150 med en 5-liters V8er og drift på alle fire hjul. For å hente frem 770 hester har Shelby plukket frem en seriøs kompressor.

Om vi skal tro Shelby – så skal bilen i denne konfigurasjonen gjøre unna 0-100 på 3,5 sekunder, og til 160 km/t på 8,3.

Om fart ikke betyr så mye for deg – så kan du også velge å beholde et rent selvpustende oppsett og 395 hestekrefter.

I så fall består oppgraderingen av et nye stabilisatorstag og coilovers foran – som sammen med nye dempere og lenkearmer bak – bidrar til å senke bilen betydelig.

Legg til nye bremseskiver og seksstemplers kalippere fra Baer for økt evne til å håndtere økte krefter.

På toppen av det hele har Shelby selvsagt også hentet frem betydelig med karosserideler som tar for seg alt fra støtfangere, panser, grill og luftinntak.

Innvendig har Shelby hentet frem en kombinasjon av skinn, aluminium og karbonfiber.

LES OGSÅ: HER ER SHELBY 500

Løp og kjøp

Det kommer bare til å bli bygd 250 eksemplarer av F150 Super Snake neste år – så om du er på jakt etter en – bør du trolig kjappe deg.

Før Siv og resten av finansdepartementet har festet grepet – starter prisen på snaut 900.000. Om du vil ha med deg alle de 770 hestekreftene – noe vi selvsagt anbefaler på det sterkeste – øker ikke prisen med mer under 100.000 kroner. Dessverre tviler vi på at avgiftsøkningen er like nøktern.