Bærekraftig, problemfri og appstyrt, det er noen av stikkordene når Fisker viser fram sin nye elektriske SUV.

Fisker Ocean er bygd fra bunnen av – med en nyutviklet plattform, har de kunnet gjøre mye interessant med bilen. Den har fast front uten åpningsbart, panser som skjuler aircondition og annen elektronikk. Denne løsningen sparer vekt, og gir bedre plass innvendig.

Videre er materialvalgene gjort fra bærekraftig perspektiv, det vil si vegane og resirkulerte materialer. Blant annet er teppene i bilen laget av resirkulert fiskegarn.

På taket har den solceller, som skal bidra til 1600 km i året. Rekkevidden for batteripakken på rundt 80 kWt er et sted mellom 40 og 50 mil.

Fisker lover en bil med sportslige og fine kjøreegenskaper, god plass og høy grad av komfort og luksus. Likevel tar de mål av seg til og levere bilen til en fornuftig pris.

Det skjer via leasing man bestiller via en app. Det skal være mulig med korte leieperioder, og i leieperioden tar Fisker hånd om alt vedlikehold.

Vi får se og vite mer om bilen vi venter ser Tesla Y som hovedkonkurrent den 4. januar, da avduking av nærmest ferdig produkt skjer på lukket visning. Det er likevel lagt opp til at flest mulig får det med seg. Hele arrangementet kan følges via streaming.

Produksjon starter i 2021, de første leveringene skjer i 2022 og bestillinger tas i mot med åpne armer fra 27. november 2019.