Konkurransen skjerpes på elbil, Volvo har forstått hvor tøft det kommer til og bli. XC40 Recharge får både firehjulsdrift og lang rekke vidde. Oppskriften blir ikke dårligere av den høye bakkeklaringen og muligheter for tilhengerfeste.

Det kommer nok både billigere, smartere og større elbiler neste år, men vårt tips er at denne blir en av de mest populære. Volvo XC40 er allerede godt etablert, og med elektrifisering kommer populariteten til å øke.

Den kompakte SUVen blir en kraftplugg på 408 hk og 660 nm. To motorer står for fremdrift, en på hver aksling. Sprinten til hundre gjøres unna på 4,9 sekunder og rekkevidden er over 400 km etter WLTP-standarden.

XC40 kommer med AC-lading opp til 11kW og DC-lading opp til 150kW som standard. Med hurtiglader, kan batteriet lades til 80 prosent kapasitet på 40 minutter. Bilen leveres med Type 2 ladekabler og Volvo vil tilby en fastmontert vegglader som ekstrautstyr.

– XC40 Recharge leverer alt det norske elbilkunder ønsker seg. Det er en høyreist SUV med lang rekkevidde, masse kraft, firehjulsdrift, høy bakkeklaring og mulighet for hengerfeste, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

XC40 Recharge kommer godt utstyr med sportsseter, premium lydannlegg, takrails, adaptiv cruisekontroll og parkeringssensor som standard.

XC40 Recharge vil ha veiledende pris fra 490 000 kroner. Priser på ekstrautstyr og utstyrspakker blir klare nærmere salgsstart. Volvo åpner for bestilling i uke 3 2020, og bilen kan bestilles hos alle norske Volvo-forhandlere fra den uken. Det er forventet at Volvo Norge vil få god tilgang til biler for det norske markedet. De første bilene kommer i fjerde kvartal neste år og levering fortsetter utover i 2021.

– Interessen for XC40 Recharge har vært enorm. Vi har passert 7500 på interesselisten og forventer økt interesse nå som flere detaljer om bilen slippes, sier Trosby.

De neste fem årene skal Volvo lansere en ny helelektrisk modell hvert år og i 2025 skal halvparten av det globale nybilsalget komme fra helelektriske biler, mens resten skal være hybridbiler. Recharge blir det overliggende navnet for alle rene elbiler og plug-in hybrider fra Volvo.

– Vi har sagt det mange ganger før, Volvo Cars’ fremtid er elektrisk. Med lanseringen av den helelektriske SUVen XC40 og modellporteføljen Recharge tar vi i dag et stort steg i den retningen, sier Håkan Samuelsson, CEO og president i Volvo Cars.