Ford Focus ST stasjonsvogn er for de som vil ha god bagasjeplass, men ikke vil gi slipp på sportslig motor og kjøreegenskaper.

Focus ST dukker opp i Norge i løpet av sommeren, og vi lover at den skal kjøres av Bil og Motorbloggen så fort vi får tak i en. Utviklingen står Ford Performance for.

Med 280 hk og fra 2,3-liters EcoBoost-motoren, er dette den sterkeste utgaven av Focus ST-modellene Ford noensinne har kommet med. Den leveres med en 6-trinns manuell eller 7-trinns automatisk girkasse.

Den fornuftige familiefaren som tenker mer økonomi kan kanskje lokkes av den nye ST-utgaven med diesel motor? Da kan Ford lokke med 190 hk og en god drivstofføkonomi. Like morsomt som 280 bensinhester blir det ikke, men de fornuftige trenger kanskje ikke å ha det så moro?

Prisene på Ford Focus ST starter på 452 000 kroner som 5-dørs og diesel, mens bensinutgaven starter på 546 000 kroner. Stasjonsvogn koster 14 100 kroner mer.

Det er fullt mulig å ta Focus ST ut på bane, og den som vil ha best mulig sportslige egenskaper, velger Performance-pakke som inneholder Track-Mode.

Her kan du lese mer om Focus ST.