Dagens Superb er tredje generasjon av flaggskipet til Skoda, og er snart klar for avløsning. Etterkommeren blir vist ved en stor idrettsbegivenhet i Slovakia.

I mai starter ishockey-VM i Slovakia, og dette er en ypperlig anledning for Skoda og vise frem neste generasjon av Superb. Skoda har siden 1993 vært stolt hovedsponsor av ishockey-VM. At Tsjekkia er en av de store nasjonene innen idretten, er kanskje ikke så overraskende.

Den største nyheten på Superb blir at den kan leveres som plug-in hybrid. Designen fortsetter i Skoda-ånd, med skarpe, rettskårne linjer. Bak så blir emblemet byttet ut med SKODA-bokstaver. Det nyeste innen teknikk er å finne under skalet på nyheten.

Ettersom det er svært få detaljer om nye Superb, og lite bilder, lar vi ishockey få noen linjer ettersom dette er viktig for Skoda.

Ishockey-VM i år går som nevnt i Slovakia og vertsbyene er Bratislava og Kosice. 16 nasjoner deltar, deriblant Norge, og 64 kamper skal spilles mellom 10. og 26. mai. Norge er i gruppe med blant annet Sverige, Tsjekkia og Russland. Disse tre er favoritter til å gå videre til kvartfinale, men de skal ha med en til fra gruppa, og vi har lov til å håpe på at det blir Norge.

I tillegg til ishockey er Skoda også sponsorer av diverse store sykkel-arrangementer. Om det er disse sponsoraktivitetene som er skyld i de rekordgode resultatene som Skoda kan vise til, er ikke kjent, men samtidig som en ny Superb er på gang, har de også gode økonomiske tall og vise fram.

Første kvartal 2019 var et rekord kvartal med tanke på omsetning. En økning på 8,2 % og 4.92 milliarder euro i inntekter lar seg høre, selv om det ble en liten nedgang på levering av biler. Driftsresultatet var på 410 millioner euro i samme periode.

– Tross den utfordrende markedssituasjonen, oppnår vi sunne resultater i første kvartal av 2019. Den svake nedgangen i driftsresultat skyldes først og fremst negative valutaeffekter og høye investeringskostnader i nye modeller og fremtidige teknologier. På den andre siden øker volumet i Europa, og aktiv salgsstyring og tiltak for kostnadsreduksjon har en positiv effekt, sier Klaus-Dieter Schürmann, styremedlem med ansvar for finans og IT hos ŠKODA AUTO.

Vi kommer tilbake med mer om nye Skoda Superb så fort VM i ishockey er igang.