Det er ikke så veldig ofte vi skriver om campingbiler, men når det dukker om en slik perle, fortjener den noen linjer.

Talbot var et fransk merke som bygde flere fantastiske modeller, men det begynner å bli ganske lenge siden. Express er vel av de mer kjedelige modellene som kom fra den kanten. Nå skal ikke Talbot ha skylda for at Express er kjedelig, ettersom dette var et nødvendig samarbeid mellom Peugeot, Citroen og Fiat. Her er det ekstremt lite Talbot og ekstremt mye noe annet.

Motoren kommer fra Peugeot 504 med diesel-elementer fra Citroen CX. Dermed er det ingen overraskelse at designen oser av Fiat Ducato. Talbot-emblemet i grillen er strengt tatt det eneste fra det engang så stolte franske merket.

Skal du ha campingbil, så hvorfor ikke se på dette unike eksemplaret. Express var den siste modellen som Talbot produserte, og selv om det er lite Talbot, så vil kjennerne rundt på campingplassene flokke seg rundt deg når du kommer. Dessverre, eller heldigvis, alt ettersom, er det svært, svært få kjennere. Svært få vil også lure på om det var Roe Moore Garages i Ecclestone som gjord ombyggingen fra varebil til campingbil. Men om det spørsmålet dukker opp, kan du nikke bekreftende.

Tilstanden på bilen er nesten som ny, og selges på auksjon nå i mai hos Historics Auctioneers. Den har gått 48000 miles, og ettersom vi skriver miles, er det en fare for at rattet sitter på feil side, men det er vel bare en bagatell om du er lysten på en unik campingbil.

Utstyret er luksuriøst med både kapteinstol foran, fire senger, toalett, dusj og varme. Hva mer kan man ønske seg?

Peugeot la ned Talbot-navnet i 1992, og ettersom denne campingbilen er en 1992-modell, er nok denne en av de siste Talbot-bilene som ble produsert.