Koreanerne kan elbiler, og nå kommer det konsepter på løpende bånd fra den kanten. I Chicago er det bilutstilling i påsken, og det er en god anledning til å vise frem et nytt konsept. Denne gangen Kia HabaNiro.

Den er såpass crazy så man tviler på at den kommer i produksjon. Spesielle dører som vippes oppover, futurisk front med lykter som kan være bøyde stålrør og et interiør ulikt noe annet. Framtiden skal være het i følge Kia, og HabaNiro er nettopp det.

HabaNiro er en firehjulsdreven bil med en elmotor på hver aksel. Formen med store 20″ hjul og god bakkeklaring gir offroadpreg, men likevel er den mer tilpasset bymiljø enn skogen. Det nevnes ikke så mye om effekt og størrelse på batteriet, men Kia sier at bilen skal kunne gå minst 480 km før man må lade.

Real-time Emotion Adaptiv Driving er selvfølgelig standard på konseptbilen, og kan komme før vi aner det på produksjonsmodeller. Det er et interiør som kan skreddersys etter hvordan føreren føler seg, ved hjelp av kunstig intelligens. Mest sannsynlig kommer føreren til å føle seg topp, for i Kias HabaNiro kjører vi selv.

Head-up display er på plass, og det er der du finner det meste av informasjon. Displayet er ikke som vi er vant til, men strekker seg over hele frontvinduet. Som prikken over ien er den interaktiv, så du kan bestemme selv hva slags informasjon du ønsker å se.

Knapper er et ikke-tema, og her er minimalisme et nøkkelord. Noe speil innvendig finner du heller ikke, og når du løfter blikket opp dit speilet pleier å sitte, får du et 180 graders bilde som viser hva som skjer bak bilen.

Vi kommer ikke til å se konseptet i produksjon slik den fremstår i dag, men mye av det konseptbilen inneholder, kommer etterhvert på produksjonsmodellene til Kia. Om vi får en HabaNiro, kan det tyde på at den blir en del tøffere enn dagens Niro. Den som venter på noe godt, venter kanskje ikke forgjeves?