Hjem Nyheter Elektrisk Citigo gir e-up! rekkevidde

Elektrisk Citigo gir e-up! rekkevidde

Skoda er straks klare med Citigo E, merkets første elbil. Lang rekkevidde drypper samtidig over på e-up!

Det tar enda litt tid før Skoda ruller ut Vision iV – MEB-elbilen i SUV-form – som ventes å bli særdeles populær i Norge med god plass og mulighet for firehjulsdrift. Det samme gjelder Volkswagens ID.-serie. I mellomtiden blir Citigo elektrisk, som igjen medfører forbedringer for e-up!

De to bybilene som tar plass i klassen under Polo er veldig like under skallet, så når Citigo i forbindelse med elbil-konverteringen får betydelig større batteri og lenger rekkevidde, drypper det også på Volkswagens søstermodell.

Uten å gå i detaljer opplyser Skoda at Citigo E får WLTP-rekkevidde på 260 km. Det er en ekstrem forbedring sammenlignet med dagens e-up som bare har 133 målt etter samme realistiske standard.

Den lille bilen blir dermed ikke bare en bybil for småturer, men sannsynligvis et rimelig pendler-verktøy også for de som har forholdsvis lang vei til jobb.

-Dette har vi gledet oss til lenge. Den elektriske versjonen av Citigo er en liten, smart og praktisk bybil, og dekker de hverdagslige behovene til veldig mange av våre kunder og norske bilister generelt. Her får du mye bil for pengene, og vi gleder oss til å entre det elektriske markedet, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda i Norge.

Reservasjonsløsning for Citigo E åpnet i går, den skal lanseres i mai. Meiner legger til at reservasjonsløsning for Vision iV vil åpne allerede i juni.

Volkswagen e-up! får på sin side tilnavnet Range og med det samme rekkevidde på 260 km.

E-up! koster i dag fra 173 100 kroner, mens utgaven High betinger 208 500. Hva prisen på Range-utgaven blir, eller Skodaen, er foreløpig ikke klart, men vi tenker det må være lov å håpe på fortsatt lave priser selv om batteriet blir betydelig større.

Med 8 000 leverte e-up! allerede, er det ikke grunn til å tro noe annet enn at bilen med denne oppdateringen vil få en ny vår.

Bestillinger på e-up! Range tas ikke opp før til høsten, men det er mulig å melde seg på en interesseliste på Volkswagens hjemmeside, så får du fortløpende oppdateringer om bilen.

Du finner enkelt informasjon om reservasjons- og informasjonslister for disse to bilene på hjemmesidene til Skoda og Volkswagen i Norge. De vil leveres fra januar 2020.