Våren er her og dagene med sol og varme kommer tett. Kanskje du er som undertegnede og drømmer om en takløs sommer. Her er et alternativ du blir alene om.

Railton F29 Claremont visste jeg faktisk ikke om, men det er kanskje ikke så rart. Det ble bygget to stykken av denne i 1989, og nå er den ene til salgs på Silverstone Auctions 11. mai salg.

Kanskje du ser opphavet til denne sjeldenheten, men jeg kommer tilbake til det litt senere. Den er høyrestyrt så basisen er engelsk. Dimensjonene forteller at originalen er stor, og under det lange panseret finner man en V12-motor.

Designeren bak heter Williams Towns, også kjent som Bill Towns. Han startet karrieren hos Roots der han designet dørhåndtak og bilseter. Etterhvert handlet det om biler og en av de første var Hillman Hunter. I 1963 ble det jobb hos Rover, der han jobbet med karosseriet til Rover-BRM, gassturbin-bilen bygget for Le Mans 24.

I 1966 gikk turen videre til Aston Martin som setedesigner, og der fikk han stort ansvar for Aston Martin Lagonda. Han jobbet også med Aston Martin DBS. I 1977 ga han seg hos Aston Martin, og  startet med industriell design. Likevel brukte han mye tid på biler, og Railton var en av hans siste prosjekter. Williams døde av kreft i 1993.

Railton F29 kunne være bygget på Aston Martin Lagonda, noe noen av dere sikkert har gjettet, men det store 4-dørs karosseriet ville betinge mye arbeid for å gjøre den om til en 2-dørs Cabriolet. Derfor var det en annen modell som var enklere å bruke som base, Jaguar XJS, som allerede var kommet uten tak.

Om Railton F29 Claremont er finere enn originalen kan diskuteres. Likevel er bilen så sær at den blir også litt stilig. De tildekkede bakhjulene fører tankene til tidligere tider, mens felgenes design fort kan dukke opp på fremtidige elbiler. Den runde fronten viser tydelig hvorfor det kun er to av denne bilen, mens bakenden er typisk 80-tall.

Bilen går under hammeren 11. mai, og du må belage deg på å betale et sted rundt 60 – 70 000 engelske pund, noe som kanskje er et funn ettersom den kostet 105 000 pund i 1991.