Ferraris one-off modeller er svært ettertraktede, og her dukker det opp en ny. Kanskje denne aldri kommer for salg, for allerede er det en Ferrari-samler som har sikret seg eksemplaret.

Ferrari-samleren som nå kan bli nærmere kjent med dette smykket, ønsket seg en sportsprototype med inspirasjon fra de ikoniske Ferrari-modellene 330 P3/P4 og Dino 206 S fra 1966.

Disse to bilene er unike i Ferrari sammenheng, ettersom de ble bygget som vinnere på racerbanen, med sine helt spesielle karosseriformer. De ble også en inspirasjon for designet på gatebilene fra den tiden.

Ferrari 488 GT3 ble brukt som basis, og ikke bare på grunn av sine ytelser, men også fordi den er 50 mm lengre enn 488 GTB, noe som ga mer kreativ frihet.

Prosjektet startet i 2015, og aldri har Ferrari brukt så lang tid på en one-off modell. Prosjekt- og aerodynamikkteamet jobbet tett sammen med kunden og The Ferrari Styling Centre under ledelse av Flavio Manzoni, for å samle visjoner og prinsipper til å bli et ferdig produkt i Ferraris ånd.

Ferrari P80/C har fått en cab forward-design i motsetning til 488 GTB, der coupèen ser ut til å være ganske sentrert. Bakenden på spesialmodellen er forlenget, noe som gir bilen en mer aggressivt look. Fronten er dyp og spiss, med en ekstrem lav frontsplitter. Over hjulene er det ganske kraftige skjermer, som blir enda kraftigere når vi beveger oss bakover. Bakenden domineres av en stor vinge og en voldsom diffusor. Det er liten tvil om at P80/C tåler brutal behandling på verdens racerbaner.

Karosseriet er i karbon og lakkert i fantastiske Rosso Vero Rød. Ellers dominerer de karbonmørke spoilerne, både i front og bak samt sideskjørtene langs kantene. Ytelsene er det få som vet noe om, men de er mer enn tilstrekkelige.